Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kováčik hovorí o účelovej diskreditácii: Výzvy na svoje odstúpenie považuje za predvolebnú kampaň

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka Marian Kočner. Zobraziť galériu (2)
Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka Marian Kočner. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik považuje výzvy opozičných politikov na svoje odstúpenie za ich predvolebnú kampaň a ostro sa ohradzuje voči šíreniu nepodložených medializovaných informácií, ktoré považuje za lži. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Stretnutia s Marianom Kočnerom aj Norbertom Bödörom prokurátor aj naďalej odmieta.

"Opakovane uverejňované, ničím nepodložené závery o protiprávnom postupe špeciálneho prokurátora či neexistujúcom vzťahu, sú podsúvané klamstvá, ktoré Kováčik považuje za súčasť dlhodobej účelovej diskreditačnej kampane, ktorej cieľom je ustavičným opakovaním lživých informácií, prezentovaných ako pravdivých, vyvolávať a živiť vo verejnosti falošný dojem o jeho neprofesionalite a neetickom chovaní s cieľom dosiahnuť jeho odstúpenie z funkcie špeciálneho prokurátora," uviedla hovorkyňa.

Kováčik je pripravený na spoluprácu

Špeciálny prokurátor tiež vyhlásil, že vždy postupoval v trestných veciach v súlade so zákonom a žiadnej nepovolanej osobe neposkytol žiadne údaje z trestných vecí. Naďalej je pripravený aj na spoluprácu s orgánmi činnými v trestnom konaní. Tie ho však zatiaľ neoslovili. "K dnešnému dňu nebol políciou špeciálny prokurátor predvolaný vypovedať k predmetnej trestnej veci ani k ďalším veciam, ktoré boli medializované. Nedisponuje informáciou, prečo tak doteraz neurobila," dodala Tökölyová.

Dušan Kováčik
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Na odstúpenie Kováčika vyzvali viacerí opoziční politici. Odvolávajú sa na medializované informácie. Vyčítajú mu tiež nečinnosť v boji proti korupcii alebo kritiku verejných informácií o vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Viac o téme: Dušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu