Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smer reaguje na Trubana: Očakávame, že polícia podozrenie o obchodovaní s drogami prešetrí

Michal Truban
Michal Truban (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD očakáva, že polícia a prokuratúra prešetria podozrenie o obchodovaní predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana s tvrdými drogami. Uviedli to v reakcii na medializované informácie.

Podozrenie podľa Smeru-SD vyplýva z internetovej komunikácie, pričom k jej autenticite sa podľa strany Truban priznal. „Obhajoba pána Trubana, že s predajom päť gramov bieleho len žartoval, je po jeho priznaní sa z užívania tvrdých drog nedôveryhodná,“ uviedol Smer.​

Silná káva aj pre liberála

„Smer-SD chápe, ak Trubana obhajujú médiá typu denníka SME, ktorý relativizuje aj pedofíliu. Od ostatných očakáva aspoň štipku zdravého rozumu, pretože podozrenie z obchodovania s drogami musí byť silná káva aj pre najliberálnejšieho voliča." Informoval hovorca strany Ján Mažgút.


Posledný klinec do rakvy Trubana? VIDEO Písal, že predáva "biele"! Vraj chcel byť vtipný


Michal Truban dnes čelil otázkam novinárov potom, čo bol medializovaný príspevok z roku 2007, v ktorom hovoril o predaji „piatich gramoch bieleho“. Truban uviedol, že nikdy žiadne drogy nepredával ani nepestoval. Zopakoval, že platí to, čo povedal vo videu. Párkrát vyskúšal trávu a raz LSD. Aférka s drogami sa začala rozoberať po medializácii videa spred šiestich rokov. Išlo o prednášku, na ktorej sa vyjadroval pred študentmi nevhodne na tému drog. Svoju chybu priznal a ospravedlnil sa vo videu. 

Viac o téme: DrogyMichal TrubanProgresívne SlovenskoStrana Smer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu