Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nicholsonová sa obula do Trubana! Drogy jej však neprekážajú: Hlavný dôvod je úplne iný

Lucia Ďuriš Nicholsonová a Michal Truban Zobraziť galériu (2)
Lucia Ďuriš Nicholsonová a Michal Truban (Zdroj: Archív L.N., Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Toto už neuniesla. Po začatí "drogovej kauzy", ktorou si teraz prechádza líder Progresívneho Slovenska Michal Truban, už súčasná europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová neostala ticho. Na sociálnej sieti to volebnému lídrovi PS-Spolu dostatočne vytmavila a to pritom primárne nenarážala ani na jeho drogovú minulosť. Prekáža jej čosi iné.

Po prepuknutí podrobností o Trubanovej minulosti, počas ktorej podľa jeho slov vyskúšal niektoré drogy, vrátane LSD, sa rozhodla prehovoriť aj Lucia Ďuriš Nicholsonová. Momentálne pôsobí v europarlamente a momentálne má pozastavené členstvo v strane Sloboda a Solidarita.

 

Bývalá členka SaS pritom nekritizuje ani tak drogy, ako jeho charakter. Dnes na mňa vyletela kauza Trubana a jeho drogovej minulosti. A toho, či klamal a ako veľmi klamal a či je LSD menej alebo viac škodlivé ako tabak. Nejdem sa púšťať do týchto polemík,“ začala europoslankyňa.

Nicholsonová sa obula do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Nicholsonová)

Dielo diabla

Nicholsonová nebrzdila pri prezentovaní svojho názoru. "Akýkoľvek alkoholik na ulici a v parlamente sa teraz tvári, že marihuanová cigareta je dielo diabla, ktoré má niekoho diskvalifikovať z hry o trón premiéra. Považujem to za hlúposť minimálne do momentu, kým si nepovieme, že mantinely diskvalifikácie politika z pretekov o nového premiéra sú oveľa širšie," myslí si Nicholsonová.


Posledný klinec do rakvy Trubana? VIDEO Písal, že predáva pervitín! Vraj chcel byť vtipný


Prevkapenie z iného posolstva

Liberálka s pozastaveným členstvom má však hlavu v smútku z niečoho iného. "Mňa osobne na celom prípade najviac prekvapuje posolstvo o nevyspelosti dospelého chlapa s veľkými ambíciami deliť ostatných na slušných a neslušných a na mladých a starých," napísala Nicholsonová a dodala prirovnanie v kontexte jej malého syna. "Môj Kubo vie jasne povedať, či niečo robil alebo nerobil a či to bolo dobre alebo zle a keď klame, netvári sa, že neklame a hlavne, nemá okolo toho potom toľko trápnych rečí. A vlastne zlyhania nevydáva za hrdinstvá," uzavrela status Nicholsonová.

Večer to europoslankyňa ešte obohatila vysvetľujúcim statusom. "Jeho problémom nie je marihuana, či LSD. Ukazuje sa, že ide o nevyspelého chlapca s prehnanými ambíciami. Další líder opozície, ktorý na lídra nemá. A v tomto momente sa z jeho problému stáva náš problém. Čo ďalej?" dodala členka frakcie Európskych konzervatívcov a reformistov.

Kauza má viacero štádií

Predseda Progresívneho Slovenska sa aktuálne pasuje s kauzou jeho minulosti, kedy priznal, že v mladosti užíval drogy. Celý prípad vyplával na povrch po tom, ako sa znovuobjavilo stratené video z jeho prednášky študentom, kde bez servítky prirovnál pracovný úspech k účinkom drog. Z kontextu viet, ktoré vyslovil sa javilo, že s nimi mal skúsenosti a využíval aj termíny ako "bad trip", čo predstavuje depresívny stav, ktorý pociťuje užívateľ drogy s jej klesajúcim účinkom. Tento termín sa pritom spája skôr s užívaním tvrdších drog ako LSD.

Truban vo videu na sociálnej priznal, že vyskúšal aj marihuanu a aj LSD. Čeliť však musel aj pokračovaniu tejto kauzy, ktorá spočíva v citáciách na dnes už neexistujúcom blogovom webe Blackhole.sk, ktorý Truban v minulosti založil. Pod vlastným účtom začal jeden z článkov na blogu slovami: "Nebudem sa dlho rozpisovať, dnes ma čaká ešte predať 5 gramov bieleho, takže rýchlo,". Truban na tieto zistenia reagoval, že išlo o vtipné príspevky, ktoré si v mladosti medzi kamarátmi posielali

Viac o téme: DrogyMichal TrubanLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu