Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hillary Clintonová mala kuť pikle na odstavenie svojho volebného rivala: Tajný e-mail ako dôkaz!

Hillary Clintonová Zobraziť galériu (3)
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Portál radaronline.com včera zverejnil informáciu o existencii závažného e-mailu medzi Hillary Clintonovou a jej top poradkyňou Humou Abedinovou, v ktorom je zosmiešňovaný Clintonovej rival z demokratických primárok Bernie Sanders. Tajný súbor údajne dokazuje, že spolu intrigovali, aby súpera odstavili.

Kto je Melania Trumpová? Budúca prvá dáma vyrastala v juhoslovanskom paneláku

"Našla som tie papiere o Berniem, pôsobivé," napísala údajne Abedinová v správe Clintonovej v roku 2013.

Ako informoval radaronline.com, e-mail bol údajne hacknutý ruskými špiónmi a potom sa dostal k partnerom v talianskej spravodajskej službe. Portál získal to, čo sa zdá byť prísne tajnou dokumentáciu, spracovanou Talianmi po ich stretnutí 22. októbra.

Hillary Clintonová a Huma Abedinová
Zobraziť galériu (3)
Hillary Clintonová a Huma Abedinová  (Zdroj: SITA/AP)

E-mail, citovaný v správe, pokračuje: "Nikdy nebude schopný sa k nám priblížiť... už je von, starý poľský parazit."

Uniknuté záznamy a správy urobili rozruch už v júli

Server Wikileaks zverejnil v júli tohto roka zvukové záznamy, ktoré vraj hackeri získali z e-mailov ukradnutých zo serverov americkej Demokratickej strany. Predtým zverejnený súbor e-mailov vyvolal zemetrasenie na americkej politickej scéne a viedol k rezignácii šéfky demokratov Debbie Wassermanovej Schultzovej, pretože dávajú tušiť, že uprednostňuje Clintonovú pred Berniem Sandersom.

Podľa amerických expertov za krádežou elektronickej pošty stála Moskva. Podľa agentúry AP išlo o 29 súborov hlasovej pošty, z ktorých niektoré obsahujú výroky členov strany, ktorí sú nespokojní s vplyvom Bernieho Sandersa, vtedajšieho protikandidáta Hillary Clintonovej. Jeden z nich vznáša námietky proti zaradeniu Sandersa do programového výboru strany a navrhuje dokonca, aby vermontský senátor nesmel na nominačnej konferencii prehovoriť. "Nie je to demokrat, prosím, zastavte toho človeka okamžite," uvádza anonymný hlas.

Bernie Sanders
Zobraziť galériu (3)
Bernie Sanders  (Zdroj: SITA)

Elektronická pošta bola zverejnená len niekoľko dní pred začatím nominačného zjazdu demokratov, a obsahovala takmer 20-tisíc súborov. Niektoré z nich mali naznačovať, že vedenie demokratov dáva v primárnych voľbách prednosť Clintonovej pred Sandersom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu