Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na Trumpa sa to valí z každej strany: Dane vraj neplatil 18 rokov!

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Podnikanie súčasného kandidáta na prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa vykázalo v roku 1995 tak veľkú stratu, že je možné, že v ďalších 18 rokoch neplatil žiadne dane z príjmu. V sobotu to napísal denník The New York Times (NYT). Štáb republikánskeho uchádzača o Biely dom správu denníka odmietol a obvinil list, že pracuje pre Trumpovu demokratickú súperku Hillary Clintonovú. Trumpov štáb zároveň uviedol, že kandidát zaplatil stovky miliónov dolárov na iných daniach.

Zle načasovaný nákup hotela, chyby pri riadení niekoľkých kasín a neúspešný pokus o preniknutie do leteckého biznisu podľa NYT spôsobili, že Trump za rok 1995 vykázal stratu 916 miliónov dolárov. Podľa denníka by sa vďaka tomu mohol znížiť jeho zdaniteľný príjem počas ďalších 18 rokov o 50 miliónov dolárov.

Trump obvinil newyorský denník, že pracuje pre jeho demokratickú rivalku. "The New York Times, rovnako ako všetky zavedené médiá, sú predĺženou rukou kampane Clintonovej, Demokratickej strany a ich záujmov," uviedol štáb republikánskeho kandidáta s tým, že denník získal údaje o Trumpovej daňovej strate nelegálne.

Trumpova kampaň tiež vo vyhlásení citovanom agentúrou Reuters uviedla, že podnikateľ musel kvôli zodpovednosti k svojim firmám a ku svojej rodine usilovať o to, aby na daniach neplatil o nič viac, než koľko po ňom zákony vyžadujú. Napriek tomu podľa štábu zaplatil Trump za bližšie neurčené časové obdobie stovky miliónov dolárov na iných odvodoch ako je daň z príjmu: napríklad na majetkových daniach alebo na daniach z nehnuteľností.

Trump dlhodobo čelí v USA kritike, že nezverejnil svoje daňové priznania za posledné roky, hoci to patrí k nepísanej tradícii kandidátov na prezidentský úrad. Republikán sa bráni tým, že jeho daňové priznanie je predmetom auditu daňovej správy, pred ktorého uzavretím nemôže prezradiť obsiahnuté informácie.

Viac o téme: DaneDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu