Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trump nie je dvakrát nadšený: Hlasovanie má byť zmanipulované týmto spôsobom

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA, SITA, fivethirtyeight.com)

NEW YORK - Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump dnes vyhlásil, že agenti pohraničnej stráže dostali pokyn, aby ilegálne vpúšťali na územie Spojených štátov prisťahovalcov, "nech môžu hlasovať vo voľbách".

Ani Trump a ani predstaviteľ odborového zväzu pohraničných stráží, ktorý kandidátove slová podporil, neposkytli žiadne dôkazy o svojich tvrdeniach, napísala tlačová agentúra AP. Novoprijatí prisťahovalci však nie sú oprávnení voliť, toto právo je vyhradené len pre občanov USA, pripomenula AP. V krajine sa budú konať 8. novembra prezidentské voľby.

Trump sa takto vyjadril dnes pri newyorskom mrakodrape Trump Tower, kde mu ako prezidentskému kandidátovi vyjadrila podporu Národná rada pohraničnej stráže - teda odborový zväz združujúci 16.500 príslušníkov. Predstaviteľ odborov Art Del Cueto vyhlásil, že agenti mu povedali, že dostali pokyny nevšímať si trestné záznamy prisťahovalcov, aby sa mohli rýchlo stať občanmi USA a získať právo voliť.

Trump to označil za obrovskú kauzu. Republikánsky kandidát opakovane v minulosti vyhlasoval, že sa obáva, že prezidentské voľby budú zmanipulované. Trump pritom zastáva nekompromisný odmietavý postoj k prisťahovalectvu, ktoré sa stalo ústrednou témou jeho predvolebnej kampane. Je známy svojím plánom postaviť múr na južnej hranici USA s Mexikom, ak bude zvolený za šéfa Bieleho domu.

Viac o téme: Donald TrumpZmanipulované hlasovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu