Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lídri EÚ sľúbili tvrdý boj proti terorizmu: Budeme kontrolovať hranice!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Predsedovia vlád a hlavy štátov členských krajín EÚ zavŕšili dnes svoje zasadnutie v Bruseli prísľubom, že sa zapoja do "nekompromisného boja proti terorizmu", ktorý doplnili výzvou na prijatie ďalekosiahlych opatrení v tejto oblasti. O záveroch dvojdňového summitu EÚ informuje agentúra AP.

Lídri európskej dvadsaťosmičky zhodnotili ako "zásadné" zavedenie systematických a koordinovaných hraničných kontrol a prisľúbili rýchle preskúmanie návrhov Európskej komisie zameraných proti nezákonnému predaju strelných zbraní, a to predovšetkým výkonných poloautomatických typov. Ďalším sľubovaným krokom je rýchle podniknutie krokov, ktoré obmedzia schopnosť násilných extrémistov financovať svoje akcie.

Európska rada sa vo štvrtok zišla v Bruseli prvýkrát po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych a stovky zranených. Okrem boja proti terorizmu bola na programe koncoročného summitu široká škála tém, ako je posilnenie ekonomickej jednoty EÚ, politika voči Sýrii alebo vybudovanie tzv. energetickej únie.

Viac o téme:
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu