Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšie obete ničivej smršte v USA: Pri búrke Florence prišlo už o život najmenej 32 ľudí

Štát Severná Karolína sa spamätáva z ničivej búrky Florence. Zobraziť galériu (3)
Štát Severná Karolína sa spamätáva z ničivej búrky Florence. (Zdroj: SITA/AP Photo/Sean Rayford,Gerald Herbert)

WILMINGTON - Na minimálne 32 stúpol v pondelok počet ľudí, ktorí zahynuli na východe Spojených štátov v súvislosti s účinkami tropickej cyklóny Florence. Väčšina evidovaných obetí na životoch pripadá na štát Severná Karolína, ktorý medzičasom zoslabnutá Florence zasiahla v piatok ešte ako hurikán, informovala tlačová agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Medzi najnovšie zaznamenanými prípadmi je zjavné usmrtenie osoby tornádom v okolí Richmondu, hlavného mesta štátu Virgínia. Vznik tohto vzdušného víru je spájaný s presúvaním zvyškov hurikánu Florence smerom na sever po tom, ako vyčíňal v Severnej i Južnej Karolíne.

Štát Severná Karolína sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sean Rayford,Gerald Herbert)

Úrady v Severnej Karolíne podľa AP zverejnili v pondelok úplný zoznam tamojších obetí na životoch, ktorých počet stúpol na 25. Odhaduje sa, že straty v hospodárskej produkcii a škody na majetku spôsobené v Spojených štátoch hurikánom Florence dosahujú celkove 17-22 miliárd dolárov. Ide tak zrejme o jeden z desiatich "najdrahších" hurikánov, aké kedy zasiahli túto krajinu.

Štát Severná Karolína sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sean Rayford,Gerald Herbert)

Florence medzičasom zoslabla na tropickú tlakovú níž, naďalej sú však hrozbou výdatné dažde, ktoré spôsobujú záplavy. Tisícom ľudí bola nariadená evakuácia vzhľadom na obavy, že nasledujúce dni môžu priniesť najničivejšie povodne v histórii Severnej Karolíny.

Viac o téme: PočasieBúrkaHurikánMŕtviUSAFlorenceSeverná Karolína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu