Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bratislavčania sa smejú cez slzy: FOTO Preboha, veď v strede cesty je... Magistrát chybu priznal

Cyklotrasa pri Moste SNP. Zobraziť galériu (5)
Cyklotrasa pri Moste SNP. (Zdroj: FB/Michal FEIK)

BRATISLAVA - Hlavné mesto má čo žehliť. Nejedného cyklistu totiž vytočilo tým, že uprostred frekventovanej cyklotrasy postavilo rampu. Hovorca magistrátu prízvukuje, že náprava bude vykonaná do stredy. V pondelok však zainteresované občianske združenie informovalo o tom, že prekážka už posunutá bola. Žiaľ, má to však jeden háčik.

Vaše tipy

Na chybné osadenie nosného stĺpa konštrukcie upozornili na svojich facebookových účtoch občianske združenie Cyklokoalícia a hovorca ministerstva pôdohospodárstva Michal Feik.

Nami oslovený hovorca hlavného mesta Peter Bubla vysvetlil, že rampa tam musí byť umiestnená kvôli lešeniu, ktoré je postavené pod mostom a ktoré znížilo svetelnú výšku podjazdu mosta. „Avšak realizácia rampy je absolútne neprípustná, vôbec nebola vyrobená podľa plánu organizácie dopravy odsúhlaseného aj políciou. Dodávateľ bol preto okamžite mestom vyzvaný, aby prijal nápravu a umiestnil rampu tak, aby nezasahovala do cyklocesty,“ objasnil v pondelok hovorca magistrátu s dôvetkom, že k náprave by malo prísť do dvoch dní.

Cyklotrasa pri Moste SNP.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Michal FEIK)

Konštrukcia je totiž umiestnená presne uprostred cyklotrasy pri Moste SNP. Cyklistom tak hrozia úrazy. „Kreatívne konštrukčné riešenie ponúka možnosť vo dne aj v noci vyskúšať si odolnosť cyklistickej prilby (pre smelších cyklistov aj hlavy). Ak ste začiatočník a netrafíte toto majstrovské dielo, stále je tu unikátna možnosť preraziť si pneumatiku na skrutkách,“ pohoršuje sa Feik.

Cyklotrasa pri Moste SNP.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Michal FEIK)

V pondelok však aktivisti priniesli informáciu, že verejný tlak síce pomohol, no prekážka na Viedenskej ceste nebola odstránená úplne. „Bola o kúsok posunutá. Stále však prekáža na dopravne významnej cyklotrase, ktorá je navyše súčasťou medzinárodnej siete Eurovelo,“ napísala Cyklokoalícia.

Cyklotrasa pri Moste SNP.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Cyklokoalícia)

Viac o téme: BratislavaMost SNPCyklotrasaRampa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu