Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Magdaléna sa išla objednať do NUSCH na operáciu: Zostala zhrozená, obálka by to vyriešila!

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb Zobraziť galériu (3)
Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdravotníctvo je spolu so školstvom na Slovensku momentálne témou číslo jeden. A právom. Za roky ignorancie zo strany zodpovedných sa v ňom nahromadilo množstvo problémov, ktoré strpčujú obyčajným ľuďom život. Aj našej čitateľke, ktorá skoro odpadla po tom, ako zistila, kedy ju lekár objednal na operáciu.

Vaše tipy

Magdaléna má už dlho starosti s kŕčovými žilami a bola nútená kvôli tomu podstúpiť operačný zákrok. Problém ale neodstránil, tak si musí pod nôž ľahnúť opäť. Tento mesiac ani rok to ale nebude, lekár ju objednal na marec 2017! "Je nehorázne, že na termín operácie musím čakať od februára 2016 až trinásť mesiacov," napísala nám do redakcie. 

Magdaléna sa išla objednať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Slovenka síce netrpí diagnózou, ktorá by ohrozovala život, no i tak jej do veľkej miery znepríjemňuje život. Nemôže kvôli tomu dobre spávať, čo negatívne vplýva na jej fyzické i psychické zdravie. "V dôsledku nesprávne odoperovaných kŕčových žíl v roku 2014 v SUSCH Bratislava mi krv v jednej nohe dobre necirkuluje. Cez deň som v pohode, ale keď si ľahnem, idem sa zblázniť. Noha sa mi neprekrvuje a dostávam silné kŕče. Musím si to rozmasírovať, čo ale veľmi bolí a navyše to pomôže len na pár hodín, ak vôbec. Podľa angiologičky mi hrozí vred predkolenia," opisuje svoje peripetie. 

Magdaléna sa išla objednať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Lekár z angiochirurgickej ambulancie v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb ju preto objednal na ďalší zákrok, a to až na budúci rok. Magdaléna je presvedčená, že s úplatkom by to šlo skôr. No neponúkla ho, a tak teraz musí čakať na marec 2017. "Som obyčajný človek, bez protekcie, bez známostí. Je to hnus, neuveriteľný termín. Nejde o náročnú operáciu, v deň zákroku prídem do nemocnice a na druhý deň ma prepustia domov. Obálku som neponúkla, takou cestou nepôjdem a toto je výsledok. Som presvedčená o tom, že obálkou by sa to celé urýchlilo," hovorí. 

Zdravotníctvo dalo Ficovi operáciu srdca rekordne rýchlo: Aj vďaka nemu čakáme oveľa dlhšie

Pacientka dokonca napísala aj do Všeobecnej zdravotnej poisťovne, či neexistuje možnosť, ako by jej mohli pomôcť so skorším termínom. Odpísali jej, že také veci neriešia, pretože termíny operácií určuje lekár. A tak Magdaléne nezostáva nič iné, než čakať do budúceho roka a dúfať, že sa jej zdravotný stav dovtedy nezhorší. 

 

Viac o téme: SlovenskoKŕčové žilyZdravotníctvoTermín operácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu