Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úrad nad zdravotnou starostlivosťou mení predsedu: Minister vymenuje tohto človeka

Monika Pažinková
Monika Pažinková (Zdroj: TASR / Miroslav Košíner)

BRATISLAVA - Moniku Pažinkovú vystrieda v čele Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Tomáš Haško. Vláda by ho mala do funkcie vymenovať na svojom dnešnom zasadnutí na návrh ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD).

Doterajšia predsedníčka, ktorá úrad viedla od júla 2012, rezignovala koncom marca. Haška, ktorý je zástupcom riaditeľa Univerzitnej nemocnice Bratislava pre Nemocnicu Ružinov, považuje Drucker za odborne a manažérsky skúseného a morálne rešpektovanú autoritu. Nomináciu kritizovali lekárski odborári, ktorí Haška spájajú s nevýhodným prenájmom nemocničných parkovísk.

Splnomocnencom vlády pre vyjednávanie rozpočtu Európskej únie bude Vazil Hudák. Vláda by mala bývalého ministra hospodárstva vymenovať do tejto funkcie na návrh ministra financií Petra Kažimíra (Smer-SD). Úlohou Hudáka bude najmä koordinácia aktivít voči inštitúciám a poradným orgánom EÚ počas vyjednávania rozpočtu únie.

Pracovné podmienky pracovníkov Stáleho zastúpenia Slovenska pri Európskej únii sa zlepšia. Vláda má na stole návrh na začatie rekonštrukcie sídla zastúpenia v Bruseli. Z kapitálových prostriedkov ministerstva zahraničných vecí bude na tento účel vyčlenených 6,2 milióna eur. Rekonštrukcia má byť ukončená do konca februára 2018. Presťahuje sa sem i veľvyslanectvo SR, ktorého súčasné sídlo plánuje rezort diplomacie následne odpredať.

Skládky priemyselných odpadov v Predajnej a v Bratislave – Petržalke na Kopčianskej ulici pri Vojenskom cintoríne, ktoré ohrozujú životné prostredie, sa dostanú do pôsobnosti ministerstva životného prostredia. To chce zabezpečiť ich sanáciu, poverenie vlády je pritom podmienkou pre čerpanie eurofondov. Obdobne pod ministerstvo obrany prejdú skládky v kasárňach v Piešťanoch a Michalovciach.

Viac o téme: Nový predsedaÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostliovsťou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu