Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Práve krachla ďalšia cestovka: Situácia v Egypte položila bratislavskú Medina Tours!

Na stránke cestovky sa objavilo vyhlásenie o konci činnosti.
Na stránke cestovky sa objavilo vyhlásenie o konci činnosti. (Zdroj: medina.sk)

BRATISLAVA - S krachom cestovných kancelárií sa tento rok zrejme roztrhlo vrece. Tentokrát platobnú neschopnosť vyhlásila bratislavská Medina Tours, ktorá o vzniknutej situácii informovala klientov aj obchodných partnerov na svojej internetovej stránke.

Vaše tipy

"S poľutovaním Vám musíme oznámiť, že v súvislosti s neočakávaným úpadkom materskej spoločnosti v zahraničí, ako aj zložitej situácie v Egypte, ktorý bol našou nosnou destináciou od vzniku našej spoločnosti, sme nútení ku dňu 17.8.2013 ku 21:00 hod. vyhlásiť platobnú neschopnosť a zároveň v zmysle zákona č. 281/2001 Z.z. ukončiť činnosť," píše sa na stránke medina.sk.

Ukončenie činnosti a uspokojenie oprávnených nárokov sa uskutoční v úzkej súčinnosti s Európskou cestovnou poisťovňou, ktorá týmto okamihom preberá všetky oprávnené nároky klientov a partnerov cestovnej kancelárie. Tí klienti, ktorí sú momentálne v zahraničí riadne bez akejkoľvek zmeny dočerpajú všetky nimi zaplatené služby vrátane dopravy do vlasti v plánovanom termíne. Klienti, ktorí do okamihu vyhlásenia platobnej neschopnosti ešte nevycestovali, si uplatnia svoje oprávnené nároky v Európskej cestovnej poisťovni. Všetci majú byť kontaktovaní poisťovňou v priebehu najbližších dní.

Na Slovensku v súčasnosti pôsobí viac ako 300 poistených cestovných kancelárií. V prípade krachu cestovnej kancelárie má Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) pre turistov niekoľko odporúčaní. Ak si zájazd ešte iba kúpili a neodcestovali, mali by ihneď kontaktovať poisťovňu, kde je cestovná kancelária poistená proti krachu. "A podľa jej pokynov zdokumentovať poistnú udalosť, ktorá vznikla v dôsledku úpadku cestovnej kancelárie," uviedol prezident SACKA Stanislav Macko.

Ak sa už nachádzajú na dovolenke v zahraničí, je pre nich prvou kontaktnou osobou delegát cestovnej kancelárie, ktorý by mal situáciu riešiť spolu so zmluvne dohodnutou organizáciou. Asistencia poisťovne cez takúto organizáciu je podľa asociácie najpodstatnejšia pri riešení návratu turistov do vlasti. "Pozícia delegáta je samozrejme veľmi zložitá, ale tým, že je v dotknutej destinácii a pozná obchodných partnerov cestovnej kancelárie, vie sa najlepšie zorientovať v danej zložitej situácii," vysvetlil Macko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu