Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Skrachovaná Medina Tours má vonku 850 Slovákov: Čo s nimi bude?

(Zdroj: medina.sk)

BRATISLAVA – Po skrachovanej bratislavskej cestovnej kancelárii (CK) Medina Tours ostalo v zahraničí 850 dovolenkárov. Nachádzajú sa na Cypre, Malorke, v Egypte či Grécku, ale aj v Turecku a Tunisku. Uviedol to riaditeľ Európskej cestovnej poisťovne Miloš Kmety. Práve v tejto spoločnosti bola CK Medina Tours poistená proti úpadku.

"Ako poisťovateľ sme rozhodli, že všetci turisti ostanú v hoteloch, kde sú a dočerpajú všetky služby, ktoré majú zaplatené," priblížil Kmety. Dovolenkári sa tak vrátia domov v pôvodne plánovaných termínoch, chartrovými spojmi, ktorými sa aj originálne mali vrátiť. 

"Kontaktovali sme sa s jednotlivými zahraničnými partnermi CK Medina Tours a boli vystavené garancie platieb za týchto klientov," dodal Kmety. Zároveň zostalo po skrachovanej cestovnej kancelárii 1030 ľudí, ktorí si kúpili zájazdy, ale ešte nevycestovali. Za dovolenky buď zaplatili zálohy, prípadne ich už vyplatili v plnej výške.

"Týchto klientov oslovíme písomne v priebehu najbližších dní, vyžiadame si od nich jednotlivé doklady, najmä zmluvy o zakúpení zájazdu," vysvetlil riaditeľ poisťovne. Vzhľadom na to, ako odhaduje celkovú škodu, predpokladá, že všetci turisti budú odškodnení v 100-% výške.

CK Medina Tours je už v poradí štvrtou cestovnou kanceláriou, ktorá skrachovala v tomto roku. V sobotu (17. 8.) vo večerných hodinách vyhlásila platobnú neschopnosť a ukončila svoju činnosť. Dôvodom krachu je podľa CK úpadok materskej spoločnosti v zahraničí a tiež zložitá situácia v Egypte, ktorý bol jej nosnou destináciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu