Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Skrachovala ďalšia cestovka: Vieme, čo položilo na kolená bratislavskú Best Choice!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: CK TIP Travel)

BRATISLAVA - Včerajším dňom ukončila svoju činnosť bratislavská cestovná kancelária BEST CHOICE. Informovala o tom na svojej internetovej stránke. Ako dôvod firma uviedla druhotnú platobnú neschopnosť. Pre prípad úpadku je poistená v poisťovni Kooperativa, a to v rozsahu 2,5 milióna eur.

"Sme nútení ako CK BEST CHOICE oznámiť úpadok, a tak koniec činnosti ku dňu 2. augusta 2013. Naša cestovná kancelária má uzatvorené povinné zmluvné poistenie zájazdu pre prípad úpadku v poisťovni KOOPERATIVA, Vienna Insurance Group a to v rozsahu 2 500 000 EUR," píše vo svojom vyhlásení.

Cestovná kancelária ďalej na svojej stránke vysvetlila, že za jej krachom stojí kontinuálny klesajúci dopyt o zájazdy do je ťažiskových destinácií za ostatné letné sezóny, ktorý bol spôsobený nepriaznivým vývojom politickej situácie v daných krajinách, ale aj nezdravým vývojom konkurenčného prostredia na poli pasívneho cestovného ruchu na Slovensku.

BEST CHOICE pôsobila na slovenskom trhu od roku 2005 ako obstarávateľ zájazdov do destinácií ako Egypt, Tunisko a Turecko. Ročne podľa vlastných slov jej služby využili tisíce dovolenkárov. "Aj napriek značným investíciám, inováciám a opatreniam za ostatné obdobie sa nám úpadok odvrátiť nepodarilo," dodáva firma na svojej stránke.

Tento týždeň ide už o druhú skrachovanú cestovnú kanceláriu. Ešte v pondelok vyhlásila úpadok banskobystrická CK A-Tour. V tom čase mala v Bulharsku 88 klientov, ktorí sú už naspäť na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu