Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Rivalita na univerzite vo Zvolene: Študenti spílili sokom máj!

(Zdroj: YouTube)

ZVOLEN - Rivalita drevárov a lesníkov z Technickej univerzity vo Zvolene sa prejavuje aj pri stavaní mája. Je už zvykom, že kým jedna skupina strom postaví, druhá sa jej ho snaží spíliť. To, čo predviedli študenti tento rok, stojí za pozretie.

Vaše tipy

Na YouTube predvečerom pribudlo zaujímavé video s krátkym, ale o to výstižnejším popisom. "Je to dlhoročná tradícia TUZVO, keď lesníci stavajú máj a drevári sa im ho snažia spíliť, majú však čas iba do nasledujúceho rána. Po celú túto dobu by ho lesníci mali strážiť, avšak tento rok im to nevyšlo," znie vysvetlenie užívateľa s nickom Drevar Drevarovsky.

Na zázname si tak každý škodoradostný divák môže pozrieť, ako drevári skolia nikým nestrážený máj, a kým sa lesníci vyhrnú kdesi spoza záberu a začnú naháňať vinníkov, je už skaza dávno dokonaná. Napriek tomu, že sa ešte snažia napraviť spôsobené škody a strom postaviť na pôvodné miesto, ten sa beznádejne zlomí na polovicu.

Súperenie dvoch fakúlt však necítiť iba z videa podfarbeného už kultovou zvučkou zo seriálu Pat a Mat, ale aj z komentárov pod ním. Lesníci a drevári nevedia väčšinou na seba nájsť dobrého slovka a častujú sa rôznymi nepeknými pomenovaniami. Navyše drevárov za tento čin "ocenila" univerzita podmienečným vylúčením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu