Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najznámejší Street View záber z razie kukláčov: Vieme, čo sa v osade dialo!

Kukláči po zverejnení zo záberov Zobraziť galériu (4)
Kukláči po zverejnení zo záberov "zmizli" (Zdroj: google)

HUMENNÉ – Odhalenie na seba nedalo dlho čakať! Známy záber z ulice na Podskalku v Humennom, ktorý len deň po spustení služby Google Street View obletel internet, ponúka pohľad na policajný zásah uprostred rómskej osady. Čo robili kukláči s obuškami a množstvo policajných áut na ulici, bolo zatiaľ záhadou. Nám sa však podarilo zistiť, čo sa v Podskalke naozaj dialo. Kukláči však medzitým z Google záberov "zmizli!"

Nezvyčajný záber na humenskú ulicu preplnenú policajnými autami a kukláčmi, ste nám v priebehu týždňa poslali viacerí. Dôvod zásahu bol však nejasný, až doteraz. Podľa našich informácií policajti na ulicu na Podskalku zavítali kvôli januárovému prípadu znásilnenia a smrti Daniely (47), ktorá z osady pochádza.

Informácie nám potvrdila aj polícia. „Išlo o rekonštrukciu prípadu znásilnenia a usmrtenia 47-ročnej miestnej ženy z 10.1.2012,“ povedal pre Topky prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. Policajti sa tak po vyše troch mesiacoch (26.4.2012 pozn. red.) vrátili na miesto, čo sa podarilo zachytiť autu spoločnosti Google, ktoré v tom čase mapovalo ulice Humenného.

 

Aprílový zásah v Podsklake zachytili Google kamery
Zobraziť galériu (4)
Aprílový zásah v Podsklake zachytili Google kamery  (Zdroj: google)

 

V osudný deň mala Daniela z miestnej krčmy odísť v mužskom doprovode, ktorý ju odviedol k ihrisku na Podskalke, kde ju znásilnil. Zneužitú ženu potom odtiahol pred jej rodinný dom a nechal ju v tuhej zime ležať na prahu dverí. Tam ju na druhý deň našli ležať mŕtvu, zomrela na podchladenie. Polícia vtedy zo znásilnenia a usmrtenia Daniely obvinila len 22-ročného Ladislava, ktorému za ohavný skutok hrozí 10-ročné väzenie.

Na ďalšiu zaujímavosť z humenskej razie nás upozornil čitateľ, ktorý si všimol, že po zverejnení slávnych záberov, kukláčov z Podskalky vymazali. Či pri zverejňovaní snímok na policajtov zabudli, ako sa to stalo aj pri niekoľkých nezarastrovaných ŠPZ-tkach áut, alebo o vymazanie niekto požiadal, nevedno. Čitateľovi sa to však zdá prinajmenšom podozrivé. „Ako je vlastne možné požiadať o vymazanie nejakého inkriminovaného záberu zo Street View?“ pýta sa.

 

Street View pohľad na ulicu Na Podskalku pred pár dňami
Zobraziť galériu (4)
Street View pohľad na ulicu Na Podskalku pred pár dňami  (Zdroj: google)

 

Ten istý záber dnes
Zobraziť galériu (4)
Ten istý záber dnes  (Zdroj: google)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu