Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Google vyzýva Slovákov: Rozhodnite, čo chcete mať na Slovenskom Street View!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Google Street View)

BRATISLAVA - Slovenská verejnosť môže rozhodnúť o ďalších miestach, ktoré pribudnú na mape Street View. Umožní im to projekt Slovenské Street View tipy, ktorý spúšťajú Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) a Google.

Projekt je súčasťou celoročného programu Google na slovenskú nôtu a jeho cieľom je na základe používateľských tipov a expertízy odborníkov zo SACR identifikovať ďalšie historické, kultúrne či prírodné krásy, ktoré by na mape Street View nemali chýbať. Tieto môžu v budúcnosti prilákať nových turistov a podporiť rozvoj cestovného ruchu v regiónoch.

„SACR podporuje každú iniciatívu, ktorá pomáha pri propagácii destinácie Slovensko v zahraničí. Služba Street View je medzi cestovateľmi veľmi populárna, pretože im uľahčuje orientáciu v turistických miestach, ktoré plánujú navštíviť. Veríme, že panoramaticky nasnímané kultúrne pamiatky alebo prírodné unikáty, ktoré spoločne vyberieme, dokážu na Slovensko prilákať nových návštevníkov,“ uviedla generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Marta Kučerová.

Slovenská verejnosť v niekoľkých fázach rozhodne, ktoré miesta budú zaradené do ďalších plánov snímania pomocou najnovších Street View technológií. Môže ísť o hrady, zámky alebo záhrady, historické pamiatky a budovy, či rôzne prírodné úkazy, vyhliadky a turistické trasy. Podrobnosti nájdu používatelia na informačnej stránke celého projektu naslovenskunotu.sk/streetviewtipy .

"K odštartovaniu ďalšej fázy snímania nás motivovali hlavne používatelia i samosprávy, ktoré službu Street View privítali s veľkým nadšením. Po tom, čo sme dvakrát navýšili počet miest a pokryli takmer všetky verejné komunikácie, chceme ísť o krok ďalej. Radi by sme v spolupráci s partnermi nahliadli aj do miest, ktoré nie sú autám dostupné a využili najnovšie Street View technológie,“ hovorí Janka Zichová, manažérka PR a komunikácie pre český a slovenský Google.

V rámci prvej fázy, od dnešného dňa až do 12. marca, majú slovenskí používatelia možnosť sami navrhnúť minimálne jeden a maximálne tri slovenské tipy, a to na hlasovacej stránke projektu tipy.naslovenskunotu.sk. V rámci druhej fázy vznikne na základe týchto tipov konzultovaných s odborníkmi zo SACR rebríček TOP 10 lokalít. Z neho používatelia následne v rámci verejného hlasovania do konca marca vyberú TOP 3 lokality pre ďalšie snímanie.  

Samotné snímanie by malo byť v letných mesiacoch, keď sú vhodnejšie poveternostné podmienky a tiež dlhšie dni. Google chce využiť špeciálne Street View trojkolky, ktoré sa dostanú aj do peších zón, zákazov vjazdu alebo záhrad. Ale takisto aj poslednú novinku tzv. Street View Trekker, pomocou ktorého je možné nasnímať prírodné či horské lokality a turistické trasy.

SACR podporí projekt v rámci svojich marketingových aktivít na webstránke www.sacr.sk, na národnom portáli cestovného ruchu www.slovakia.travel a na príslušných profiloch na Facebooku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu