Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pár mesiacov po MS: Demitra už žiaľ nie je žijúcou osobnosťou na známke

Známka zobrazujúca Pavla Demitru a slovenského brankára
Známka zobrazujúca Pavla Demitru a slovenského brankára

BRATISLAVA - Ako jednej z mála žijúcich osobností sa Pavlovi Demitrovi tento rok pred hokejovými majstrovstvami na Slovensku dostalo pocty v podobe vyobrazenia na poštovej známke. Niekoľko mesiacov po ich skončení je tento fakt žiaľ už minulosťou.

Slovenská pošta koncom marca uviedla do predaja dve známky, na ktorých je vyobrazený brankár a legendárny útočník, ako dáva počas samostatného nájazdu gól. Spoločnosť tak chcela upozorniť na dejisko 75. majstrovstiev sveta v hokeji, ktorým boli mestá Bratislava a Košice.

Urobila tak aj preto, lebo chcela, aby "mohli fanúšikovia svojich známych potešiť pozdravom s originálnou poštovou známkou". A ľudia sa naozaj tešili; niektorí si pritom všimli fakt, že Demitra je iba druhou žijúcou osobnosťou, ktorá sa kedy na slovenskej poštovej známke objavila. Prvou bol kozmonaut Ivan Bella. Vydavateľ vtedy svoj výber zdôvodnil tým, že na známke vlastne nie je vyobrazená osobnosť, ale udalosť.

Pavol Demitra žiaľ na ľadovú plochu už nikdy nevstúpi. Ani nie polroka od ukončenia MS v ľadovom hokeji na Slovensku prišiel tragicky o život po tom, ako sa lietadlo, ktoré prevážalo hokejový tím Lokomotiv Jaroslavľ na úvodný zápas ruskej KHL, krátko po štarte zrútilo na zem. Spolu s ním zahynulo takmer celé mužstvo spolu s trénerom, členmi realizačného tímu a posádky. Letecké nešťastie prežil iba jeden človek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu