Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Česi sa búria proti televízii: Miesto pietneho aktu pustila volejbal!

Pietna spomienka na hokejistov na námestí Zobraziť galériu (2)
Pietna spomienka na hokejistov na námestí

PRAHA - Hokejoví fanúšikovia, ktorí nemohli doraziť do Prahy, aby sa verejne naposledy rozlúčili s trojicou zosnulých hráčov - Janom Markom, Karlom Rachünkom a Josefom Vašíčkom, mohli priamy prenos z pietnej spomienky sledovať televízii. Teda aspoň dovtedy, kým ho neprerušili a nezačali namiesto vysielať volejbal!

Veľké sklamanie! Inak sa nedá zrejme nedá nazvať to, čo česká televízia pripravila svojim divákom, ktorí si aspoň na diaľku chceli uctiť pamiatku hokejistov, ktorí zahynuli pri stredajšej leteckej havárii. Po necelej polhodine prenos ukončila a začala vysielať volejbalové stretnutie Slovensko-Nemecko z práve prebiehajúcich Majstrovstiev sveta.

Už na samotný živý prenos pietnej spomienky sa pritom ľudia pri televíznych obrazovkách načakali. Pustili ho až v čase, keď už rozprával moderátor Robert Záruba. Ten si dojemným spôsobom zaspomínal na jednotlivých hráčov a bolo vidno, že ho tragédia hlboko zasiahla.

Celý program bol pre hokejových hrdinov dôstojnou poctou. Televíznym divákom ale bohužiaľ nebolo umožnené kvôli spomínanému dôvodu dopozerať ho až do konca. Česká televízia ho stopla práve v čase, keď sa s mŕtvymi hokejistami lúčili Patrik Eliáš a Jaromír Jágr, čo bol podľa mnohých najemotívnejší moment celej rozlúčky na Staromestskom námestí.

Riaditeľ ČT4 Jiří Ponikelský, na ktorom sa prenos vysiela, uviedol, že na jeho ukončení sa dohodli už dopredu. "Chceli sme zachytiť iba spomienkový akt. S volejbalom to nemalo nič spoločného. Ešte pred začiatkom sme sa na tom dohodli s dramaturgom Robertom Zárubom," reagoval na výčitky divákov. Zároveň dodal, že "nechceli byť ako ostatné médiá, ktoré z toho už štyri dni žijú".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu