Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezidentské voľby s tragickým začiatkom: Zomrel predseda komisie, našli ho v kancelárii

Začali sa prezidentské voľby
Začali sa prezidentské voľby (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

JANICE – V obci Janice na juhu okresu Rimavská Sobota zomrel pred otvorením volebnej miestnosti predseda tamojšej okrskovej volebnej komisie. Informovala o tom starostka Marta Martinovicsová.

„Bohužiaľ, okolo 6.30 h došlo k takejto tragickej udalosti. Nezomrel však vo volebnej miestnosti, ale v kancelárii obecného úradu,“ uviedla Martinovicsová, podľa ktorej tak nebolo potrebné volebnú miestnosť meniť a voľby sa konajú bez prerušenia. Informáciu o úmrtí predsedu okrskovej volebnej komisie potvrdil aj zapisovateľ okresnej volebnej komisie Lukáš Kvietok s tým, že voľby neboli touto udalosťou ovplyvnené, pretože bol zvolený nový predseda.

Pomáhali mu zdravotníci

Podľa slov hovorkyne Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby Aleny Krčovej predsedovi komisie pomáhali aj zdravotníci. „Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k mužovi, ktorý podľa výzvy na tiesňovú linku 155 nereagoval a nedýchal. Ešte pred príchodom záchranárov sa ho snažili oživiť laici. Záchranári následne pokračovali v resuscitácii, žiaľ, bezúspešne,“ povedala Krčová s tým, že lekár musel skonštatovať smrť.

Viac o téme: VoľbyPrezidentSmrťJanice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu