Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Prezidentské voľby 2019: Premiéra vyrušil veľký počet kandidátov, treba mať viac rešpektu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA – Premiér Peter Pellegrini má od prezidentských volieb veľké očakávania a v noci sa nebude vedieť dočkať výsledku. Konštatoval to v sobotu popoludní po volebnom akte na Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici.

"Veľmi si želám, aby sa na voľbách zúčastnilo čo najviac voličov, pretože to je dôkaz toho, že ľudia majú záujem o veci verejné, a to je správne. Pevne verím, že si dobre vyberú a ak nebudeme mať víťaza hneď v prvom kole, že si do druhého vyberú dvoch zodpovedných kandidátov alebo kandidátky, ktorí sa o dva týždne pobijú o prezidentský palác," povedal Pellegrini.

Premiér Pellegrini: Mňa vyrušil veľký počet kandidátov

V tejto súvislosti zdôraznil, že pred funkciou prezidenta SR by sme mali mať väčší rešpekt. "Mňa vyrušil taký veľký počet kandidátov — 13, pretože to dáva signál, ako keby si mnohí ľudia mysleli, že môžu byť prezidentom. Pred touto funkciou by sme mali mať väčší rešpekt," uviedol premiér.

VIDEO Prezidentské voľby 2019:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Nechcel odhadovať, aká bude volebná účasť v prezidentských voľbách, ale "každé voľby, v ktorých dosahujeme vysoké percento, svedčia o vyspelosti Slovenska". "Pre každého budúceho prezidenta by bolo najlepšie, aby mal najsilnejší mandát a získal hlasy od čo najväčšieho množstva ľudí," dodal Pellegrini.​

Viac o téme: PremiérKandidátiPeter PellegriniPrezidentské voľby 2019
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu