Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nový prieskum v Bratislave zamiešal kartami: Nesrovnal padol, tesný boj o post primátora

Matúš Vallo, Ivo Nesrovnal, Václav Mika a Ján Mrva Zobraziť galériu (3)
Matúš Vallo, Ivo Nesrovnal, Václav Mika a Ján Mrva (Zdroj: TASR / Pavel Neubauer, Dano Veselský, Michal Svítok, Marko Erd)

BRATISLAVA - Najväčšiu šancu stať sa primátorom hlavného mesta SR Bratislavy by mal podľa prieskumu agentúry FOCUS bývalý riaditeľ RTVS Václav Mila. Podporu mu vyjadrilo 26,7 percenta respondentov.

Na druhom mieste skončil súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s 23,5 percenta a prvú trojicu uzatvára kandidát Matúš Vallo s 21,4-percentnou podporou. Súčasný starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory Ján Mrva by sa umiestnil štvrtý s 20,2 percenta.

V agentúre FOCUS si prieskum objednal volebný štáb kandidáta na post primátora Bratislavy Matúša Valla. Prieskum robili od 19. do 26. septembra na reprezentatívnej vzorke 800 respondentov. 

Prieskum agentúry Focus
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nesrovnal tak oproti prieskumu, ktorý uskutočnil Focus na prelome júna a júla, poriadne padol z 30,9 percenta o viac ako sedem percent, naopak, Mika sa vyšvihol o viac ako tri percentá. Polepšil si aj Vallo, nový prieskum až tak nepraje Mrvovi.

Prieskum Focusu z júna / júla 2018

Prieskum agentúry Focus
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ts)

Mika, ktorý by sa podľa tohto prieskumu stal primátorom, sa prostredníctvom vyjadrenia poďakoval za dôveru. Bývalý šéf RTVS zároveň dodal, že zabojuje, aby ju získal aj v deň volieb, pretože dôležitú sú tie a nie prieskumy.

„Ukazuje sa, že Bratislavčania chcú zmenu, ale aj skúsenosti a hodnoty, a primátora nezávislého od politických strán, či  od finančných skupín.  Zároveň chcú primátora, ktorý už dnes dokáže spolupracovať so starostami  a poslancami, pretože zlepšiť život v našom hlavnom meste dokážeme len  ak budeme navzájom spolupracovať,” uviedol Mika.

Desať kandidátov

Kandidátov na post primátora Bratislavy je desať. Okrem štvorice vyššie spomenutých kandidátov sa oň chce uchádzať aj viceprimátorka hlavného mesta SR Bratislavy Iveta Plšeková, politik Viktor Béreš, advokát Jaroslav Brada (Strana moderného Slovenska) či organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík.

O kreslo majú záujem aj Andrej Trnovec za Slovenskú ľudovú stranu Andreja Hlinku a Roman Ruhig za Slovenskú národnú jednotu - stranu vlastencov. Tohtoročné komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra.

Viac o téme: BratislavaKomunálne voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu