Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prvý veľký volebný PRIESKUM: Vyrovnaná špička v Bratislave, kto by sa stal primátorom?

Matúš Vallo, Ivo Nesrovnal, Václav Mika a Ján Mrva Zobraziť galériu (2)
Matúš Vallo, Ivo Nesrovnal, Václav Mika a Ján Mrva (Zdroj: TASR / Pavel Neubauer, Dano Veselský, Michal Svítok, Marko Erd)

BRATISLAVA - Ivo Nesrovnal, Václav Mika, Ján Mrva či Matúš Vallo? Zdá sa, že bratislavský súboj o primátorsku stoličku by mohol poriadne napínavý.

Prieskum si u agentúry Focus nechal vypracovať tím jedného z kandidátov, Matúša Valla. Uskutočnil sa od 20.6.-2.7. 2018 kombinovanou formou osobného a telefonického dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1012 respondentov, ktorí reprezentujú dospelú populáciu Bratislavy s trvalým pobytom v meste z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a okresu bydliska.

Prieskum ukazuje, že samotné voľby by mohli byť poriadne napínavé. So ziskom 30,9% a náskokom viac ako 7% by zvíťazil terajší primátor Ivo Nesrovnal pre vyrovnanou Václavom Mikom a Jánom Mrvom. Nasleduje Vallo s viac ako 17,2% hlasov a ďaleko vzadu je kandidátka KDH Caroline Líšková s 4,8%.

Prieskum agentúry Focus
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ts)

Podľa Martina Slosiarika z agentúry Focus nás síce ešte čaká niekoľkomesačná kampaň a prihliadať sa musí aj na štatistickú chybu, konštatuje relatívne vyrovnané šance v boji o primátorsky post medzi štvoricou Nesrovnal, Mika, Mrva a Vallo.

„Najnižšiu poznateľnosť zo štyroch hlavných kandidátov má Matúš Vallo, ak sa mu podarí odstrániť tento deficit, môže mu to pomôcť v raste preferencii,“ dodal Slosiarik.

Viac o téme: BratislavaKomunálne voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu