Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľké gesto novej prezidentky: FOTO Prvá zahraničná návšteva Čaputovej, odkaz do neba

Zuzana Čaputová v noci po vyhlásení výsledkov zapálila sviečku Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová v noci po vyhlásení výsledkov zapálila sviečku Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej (Zdroj: Instragram/Zuzana Fialová)

BRATISLAVA - Slováci si v sobotňajších voľbách zvolili novú prezidentku Slovenskej republiky. Zuzanu Čaputovú prišli do bratislavskej Starej tržnice podporiť nielen jej blízki priatelia a rodina, ale aj množstvo známych tvárí. Čaputová však počas volebnej noci spravila gesto, ktoré nikto nečakal.

Niekoľko hodín po vyhlásení sa Zuzana Čaputová, aj napriek obrovskej radosti z víťazstva, zobrala a spolu s ochrankou vyrazila na bratislavské Námestie SNP. Tam je od minulého roka umiestnená fotografia mladého páru, novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktorí boli zavraždení 21. februára 2018.

Oslava Čaputovej víťazstva v prezidentských voľbách: VIDEO Prvý frajer po boku prezidentky!

Čaputová sa tam vybrala, aby zavraždenému páru zapálila sviečku. Fotografiu veľkého gesta zdieľala na sociálnej sieti aj herečka Zuzana Fialová, ktorá rovnako celú noc podporovala svoju kandidátku. Poćin novozvolenej prezidentky označila ako prvú zahraničnú návštevu. 

"Prvá zahraničná návšteva. Do neba. Spolu sme zvolili prezidentku, spolu sme prepísali históriu. Vďaka nám a gratulujem nám. Dobré, veselé ráno," pripísala k fotografii Fialová. 

Zuzana Čaputová na Námestí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram/Zuzana Fialová)

Viac o téme: Prezidentské voľbyZuzana ČaputováJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu