Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Motorkári sú postrachom vodičov: Polícia vyzýva, sledujte spätné zrkadlá!

Polícia upozorňuje na motorkárov na cestách.
Polícia upozorňuje na motorkárov na cestách. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Nie je nijakým tajomstvom, že motorkári ležia vodičom v žalúdkoch. Vyvolávajú v nich stres, lebo sa zjavia náhle, a za pár sekúnd zmiznú z dohľadu. Polícia preto vodičom radí, aby už pozorne sledovali spätné zrkadlá.

Jazdiť zodpovedne a opatrne by sme mali všetci. Obzvlášť na začiatku jari, aby sme si zvykli, že po cestách už jazdia aj dvojkolesoví účastníci, ktorí sa zmestia i tam, kde autá nie. Podľa polície je preto najdôležitejšie sledovať spätné zrkadlá a situáciu okolo vozidla. „Treba zvýšiť pozornosť, predvídať a včas reagovať. Viac ako inokedy je potrebná zvýšená opatrnosť, aby nedochádzalo k zbytočným úmrtiam,“ vyzývajú muži zákona.

Na motocyklistov apelujú, aby nosili ochranné oblečenie, chrániče a prilby. Rovnako dôležité sú aj reflexné prvky. „Motocyklisti, nezabúdajte ani na cyklistov. Oproti vodičom v autách majú veľkú nevýhodu, pretože pri páde nie sú dostatočne chránení,“ uvádza polícia. Vo jej videu zaznelo i dôležité upozornenie. „Cesty sú ešte studené a pneumatika nemá správnu priľnavosť. Na krajniciach sa môže nachádzať vrstva štrku po zimnej údržbe.“

Viac o téme: Motorkári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu