Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mikloško súhlasí s Čaputovou: Podporujem ideu predvolebných diskusií demokratických kandidátov

František Mikloško
František Mikloško (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát František Mikloško sa pripojil k výzve Zuzany Čaputovej uskutočniť predvolebné diskusie demokratických prezidentských kandidátov. Ako sa ďalej uvádza v jeho vyhlásení, uvedomuje si reálny čas, ktorý zostáva do vyhlásenia termínu prezidentských volieb, do odovzdania prezidentských kandidátok a od toho sa odvíjajúceho prvého a druhého kola prezidentských volieb.

"Pokladám v súčasných časoch rastúceho významu prezidenta republiky v zápase o zachovanie základných princípov demokracie a ukotvenia Slovenska v západnej civilizácii za kľúčové a nevyhnutné, aby sa ľudia mohli rozhodovať medzi demokratickými kandidátmi na základe ich skutočného poznania," povedal.

Z tohto dôvodu Mikloško navrhuje, aby sa v januári uskutočnili s relevantnými demokratickými kandidátmi verejné diskusie venované životným príbehom kandidátov, ich názorom a predstavám o výkone prezidentskej funkcie a boli ponúknuté verejnosti cez dostupné médiá. "Vyzývam mienkotvorné médiá, aby takéto diskusie zorganizovali. Demokracia znamená diskusiu, rozhodujúce slovo majú vo voľbách prezidenta či prezidentky Slovenskej republiky občania," vyhlásil s tým, že v tomto prípade platí Masarykovo heslo "Demokracia znamená diskusiu."

Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová v pondelok uviedla, že ak sú rozdiely v prieskumoch medzi kandidátmi malé, mali by umožniť voličom rozhodovanie na porovnaní príbehov, názorov a plánov, nie na porovnaní percent. "Napríklad aj formou predvolebných debát," zdôraznila.

Viac o téme: VoľbyPrezidentFrantišek MikloškoZuzana ČaputováRobert Mistrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu