Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Most slávy Art Film Festu bude bližšie k ľudom

Most slávy
Most slávy

Svetoznámy britský herec Jeremy Irons a jeho populárny český kolega Jaromír Hanzlík dostanú na blížiacom sa 17. ročníku Art Film Festu ocenenie Hercova misia. Plakety so svojim menom pripevnia na Most slávy v Kúpeľnom parku v Trenčianskych Tepliciach v areáli pred Kúpeľnou dvoranou.

Ceremoniál sa každoročne teší veľkému úspechu medzi návštevníkmi festivalu, filmovými profesionálmi, festivalovými hosťami aj domácimi.

„Počet ocenených osobností sa stále zvyšuje, pribúdajú nám nové pamätné tabule a pribúdajú aj návštevníci ceremoniálu a filmového festivalu. Hľadali sme preto dôstojné miesto na odovzdávací ceremoniál, kde sa zmestí viac ľudí, a kde budú mať či už domáci alebo festivaloví návštevníci kedykoľvek prístup. Akt odovzdávania ceny Hercova misia presunieme do centra života obyvateľov mesta a jeho návštevníkov, do areálu Kúpeľného parku,“ vysvetľuje producent Art Film Festu Ján Kováčik.

Tak sa podľa Kováčika vytvorí dostatočný priestor na umiestňovanie nových pamätných mosadzných tabuliek slávnych hviezd a atraktívne pamätné miesto bude navyše oveľa bližšie k ľuďom. Samotný akt pritom nenaruší dopravnú logistiku mesta Trenčianske Teplice.

Art Film Fest je známy nielen výnimočnými filmami, ale aj osobnosťami. Každoročne naň zavítajú hviezdy strieborného plátna a osobne prevezmú ocenenie Hercova misia. Art Film Fest oceňuje herecké osobnosti za mimoriadny prínos do umenia v oblasti filmu cenou od roku 1995. K ceremoniálu patrí aj pripevnenie bronzovej plakety s menom na Most slávy v Trenčianskych Tepliciach. Hercovu misiu si dosiaľ prevzalo 38 popredných svetových i domácich hereckých osobností, na aktuálnom 17. ročníku Art Film Festu k nim pribudnú ďalšie dve hviezdy.

Prvým laureátom ceny Hercova misia sa v roku 1995 stal taliansky herec Franco Nero. Dodnes si Hercovu misiu prišlo osobne prevziať takmer 40 slovenských, českých i svetových hereckých osobností. V zozname svietia aj svetové mená ako Geraldine Chaplin, Jean-Paul Belmondo, Gina Lollobrigida, Catherine Deneuve či Ornella Muti. Zo slovenských a českých osobností získali cenu napríklad Jozef Kroner, Emília Vášáryová, Ladislav Chudík, Jiří Bartoška, Iva Janžurová alebo Bolek Polívka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu