Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tatra banka Cinema uvedie zakázaný Kočár do Vídně

Kočár do Vídně
Kočár do Vídně

Kinostan Tatra banka Cinema v Kúpeľnom parku Trenčianskych Teplíc uvedie počas Art Film Festu až 40 filmov. Kultový Kubrickov horor Žiarenie (The Shining) uvedie osobne jeho producent Jan Harlan a diváci sa môžu tešiť aj na Jeremy Ironsa, ktorý v kinostane Tatra banka Cinema predstaví film Swannova láska.

Súčasťou tohtoročného Art Film Festu bude opäť aj netradičný premietací priestor – kinostan Tatra banka Cinema, umiestnený v Kúpeľnom parku Trenčianskych Teplíc. Počas festivalu sa v ňom premietne až 40 filmov. Už v prvý festivalový deň čaká na divákov v Tatra banka Cinema adaptácia svetovej literárnej klasiky – prvého diela Proustovho Hľadania strateného času v réžii Volkra Schlöndorffa – Swannova láska. Ľúbostnú drámu príde do Trenčianskych Teplíc osobne uviesť jej hlavný predstaviteľ, obľúbený britský herec, Jeremy Irons.

Organizátorom Art Film Festu sa podarilo do programu zaradiť aj kultový horor Stanleyho Kubricka z roku 1980 Žiarenie (The Shining), ktorý patrí medzi najlepšie filmy vo svojom žánri a v slovenských kinách nebol doteraz ešte nikdy uvedený. Kubrickov horor, nakrútený podľa rovnomenného románu Stephena Kinga, uvedie 22. 6. v Tatra banka Cinema jeho producent Jan Harlan.

Zaujímavým doplnením programovej štruktúry kinostanu Tatra banka Cinema bude určite aj premietanie československej vojnovej drámy Kočár do Vídně od režiséra Karla Kachyňu. Scenár k filmu napísal Karel Kachyňa spolu s Janom Procházkom podľa rovnomennej knižnej predlohy. Film, ktorého dej sa odohráva na Južnej Morave tesne pred koncom 2. svetovej vojny, bol dlhý čas zakázaný. V Trenčianskych Tepliciach ho osobne uvedie herec Jaromír Hanzlík.

Hlavným reklamným partnerom Art Film Festu je aj Tatra banka, ktorá sa v rámci svojej stratégie zameriava najmä na podporu umenia a vzdelania. Art Film Fest sa rozhodla podporiť okrem iného aj prostredníctvom originálneho premietacieho priestoru - kinostanu Tatra banka Cinema. Podrobné informácie o programe v Tatra banka Cinema nájdete na stránke festivalu www.artfilmfest.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu