Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obavy o život známeho rapera: V jeho dome dobodali dvoch mužov!

RZA Zobraziť galériu (7)
RZA (Zdroj: Arcade Pictures)

NEW YORK - Známy americký raper zažil poriadne dramatické chvíle vo vlastnom dome. V roku 2015 sa objavili správe, že v dome RZA, ktorý je zakladateľom skupiny Wu-Tang Clan, boli pobodaní dvaja muži. A polícia spočiatku neodpovedala na otázku, či je jedným z vážne zranených aj tento známy raper. Fanúšikov tak zachvátili obavy o jeho život.

RZA sa narodil ako Robert Fitzgerald Diggs 5. júla 1969. Matka ho pomenovala po bratoch Kennedyovcoch – Robertovi a Johnovi Fiztgeraldovi. Už ako 9-ročný sa začal zaujímať o hip hop a o dva roky neskôr sa už zúčastňoval rapových súbojov. 

Prvú skupinu si založil v roku 1984 a v roku 1989 začal vystupovať sólovo ako Prince Rakeem. V roku 1992 vznikol Wu-Tang Clan, kde s ním pôsobili jeho bratranci a kamaráti z detstva. Odvtedy je známy pod menom RZA. 

Robert Fitzgerald Diggs, známy ako RZA
Zobraziť galériu (7)
Robert Fitzgerald Diggs, známy ako RZA  (Zdroj: YouTube)

Bol tiež členom formácie Gravediggaz, s ktorou vydal dva albumy. Zložil hudbu pre filmy Ghost Dog - Cesta samuraja, Kill Bill, či Blade: Trinity.

V niekoľkých snímkach si aj zahral. Okrem Cesty samuraja to boli Scary Movie 3, Káva a cigarety, Vykoľajení, Americký gangster, G. I. Joe 2: Odveta a objavil sa aj v seriáli Californication. V roku 2019 vznikol dokonca životopisný seriál Wu-Tang: Americká sága. 

Do filmového priemyslu sa zapísal aj ako režisér a spoluautor scenára filmom Muž so železnými päsťami, kde si zahral hlavnú úlohu. Podieľal sa samozrejme aj na pokračovaní. 

David Duchovny a RZA
Zobraziť galériu (7)
David Duchovny a RZA  (Zdroj: Showtime Networks)

V roku 2015 však mnohých fanúšikov zachvátil smútok, keď sa objavili správy, že v dome tohto umelca boli pobodaní dvaja muži. Zástupca polície vtedy potvrdil, že k takémuto incidentu naozaj došlo, no neprezradil, či je zraneným aj samotný RZA. Obaja muži boli vo vážnom stave prevezení do nemocnice. Našťastie neskôr vyšlo najavo, že raper a herec je živý a zdravý. 

Viac o téme: RZA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu