Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slávnej herečke rozbila manželstvo kolegyňa: Skončila s milionárom!

Debbie Reynolds Zobraziť galériu (4)
Debbie Reynolds (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Hviezdila v kultovom filmovom muzikáli Spievanie v daždi a v šoubiznise pôsobila dlhých 70 rokov. Reč je o hereckej dive menom Debbie Reynolds, ktorá v láske nemala príliš šťastie.

Debbie Reynolds, vlastným menom Mary Frances Reynolds, sa narodila 1. apríla 1932 a bola úspešnou herečkou, speváčkou a podnikateľkou. V šoubiznise pôsobila neuveriteľných 70 rokov. „Z jej generácie je iba veľmi málo žien, ktoré toľko pracovali, ktoré si udržali kariéru celý život - vychovávala deti, mala strašné vzťahy a prišla o všetky svoje peniaze, ale znovu ich získala. Podľa mňa mala úžasný život a je to žena hodná obdivu," povedala svojho času na margo úspešnej matky jej nemenej slávna dcéra Carrie Fisher.

Debbie Reynolds s dcérou Carie Fisher
Zobraziť galériu (4)
Debbie Reynolds s dcérou Carie Fisher  (Zdroj: SITA/AP)

Reynolds hrala hlavnú úlohu po boku Genea Kellyho v kultovom filmovom muzikáli Spievanie v daždi z roku 1952 a bola nominovaná na Oscara za rolu v muzikáli Nepotopiteľná Molly Brownová. V roku 1973 ju nominovali takisto na divadelnú cenu Tony za výkon v muzikáli Irene na Broadwayi. V roku 2015 dostala čestného Oscara za humanitárnu činnosť, ale bola príliš chorá, aby sa slávnostného odovzdávania mohla zúčastniť. Sošku vtedy prevzala jej vnučka, herečka Billie Lourd.

Debbie Reynolds
Zobraziť galériu (4)
Debbie Reynolds  (Zdroj: SITA/AP)

Debbie mala dve deti so zosnulým spevákom Eddiem Fisherom, ktorý ju opustil kvôli Elizabeth Taylor. A to syna Todda a dcéru Carrie, ktorá sa preslávila ako princezná Leia z Hviezdnych vojen. Zarážajúce je, že Debbie a Elizabeth boli nielen kolegyne, ale aj priateľky.

Druhým manželom krásnej Debbie bol milionár Harry Karl. Ani vzťah s ním však nebol príliš ružový. Karl bol totiž gambler a o veľa peňazí prišiel aj kvôli zlému investovaniu. Tretikrát sa herečka vydala za realitného developera Richarda Hamletta, avšak aj ich manželstvo skončilo rozvodom. 

Reynolds zomrela vo veku 84 rokov dňa 28. decembra 2016 po tom, čo ju postihla mozgová príhoda a museli ju hospitalizovať. 

Debbie Reynolds
Zobraziť galériu (4)
Debbie Reynolds  (Zdroj: SITA/AP)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu