Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hviezda filmu Sněženky a machři: S touto ženou je už 40 rokov!

Václav Kopta Zobraziť galériu (4)
Václav Kopta (Zdroj: Bontonfilm)

PRAHA - Spoznali sa krátko po tom, ako dokončil nezabudnuteľný film Sněženky a machři. Obaja mali 17 a sú spolu dodnes! Manželkou Václava Koptu je jeho kolegyňa Simona Vrbická.

Václav Kopta sa narodil 21. júna 1965, jeho otcom bol textár Pavel Kopta. Jeho to tiež ťahalo umeleckým smerom, a tak začal študovať na konzervatóriu.

Galéria: Václav Kopta

Už ako študent dostal ponuku na film Sněženky a machři, ktorý patrí k tým naozaj nezabudnuteľným. Neskôr sa nakrúcalo aj pokračovanie Sněženky a machři po 25 letech.

Okrem toho si Kopta zahral vo filmoch ako Občanský průkaz, Nežné vlny, Donšajni, Bezva ženská na krku, Šarlatán, Zakletá jeskyně, Spolu.

Objavil sa aj v seriáloch Vyprávěj, Okresní přebor, Gympl s (r)učením omezeným, Kancl, Doktor Martin, Svět pod hlavou, Ohnivý kuře, Co jste hasiči, Hořký svět.

Michal Suchánek a Václav Kopta
Zobraziť galériu (4)
Michal Suchánek a Václav Kopta  (Zdroj: Pragofilm)

Už počas štúdia na konzervatóriu spoznal svoju budúcu ženu. „Pred 40 rokmi sme sa koncom januára dali dohromady, ale brali sme sa až v roku 1995,” povedal herec pred pár mesiacmi pre portál Super.cz.

So Simonou Vrbickou sú narodení v rovnakom roku, ona je o tri mesiace mladšia. Majú spolu dve dcéry a patria k najstabilnejším párom českého šoubiznisu. „Aby bol vzťah pevný, musí prejsť krízami. A my sme nimi prešli vrátane ďalších skúseností, ktoré by si človek najradšej odpustil. Ale práve v tom vidím hlavný dôvod, prečo sa nám vzťah podarilo udržať,” vyhlásil Kopta v aktuálnom rozhovore pre Deník.

Václav Kopta a Simona Vrbická v 80. rokoch
Zobraziť galériu (4)
Václav Kopta a Simona Vrbická v 80. rokoch  (Zdroj: Bonton, ČT)

Václav Kopta a Simona Vrbická
Zobraziť galériu (4)
Václav Kopta a Simona Vrbická  (Zdroj: Tv Prima)

Viac o téme: Václav Kopta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu