Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia českej herečky: Dcéra vyskočila z okna priamo pred jej očami!

Hana Vítová Zobraziť galériu (3)
Hana Vítová (Zdroj: NFA)

PRAHA - Z druhého manželstva sa herečke Hane Vítovej narodila dcéra Bedřiška. Po rozvode sa pre ňu stala všetkým. No mladé dievča v 18 rokoch spáchalo samovraždu pre nešťastnú lásku.

Hana Vítová, vlastným menom Jana Lašková, sa narodila 24. januára 1914 v Prahe. Jej rodičia pôsobili v umeleckej sfére - otec bol operný spevák a učiteľ hudby, mama herečka. 

Galéria: Hana Vítová

Rodičia ju viedli k hudbe, hrala aj v školskom predstavení, kariéra umelkyne ju však nelákala. Chcela byť učiteľkou. Na prianie rodičov ale nastúpila na konzervatórium a neskôr začala pôsobiť v divadle. 

Väčší úspech nakoniec dosiahla pred kamerami, s Lindou Baarovou a Adinou Mandlovou patrila k hviezdnym  kráskam českého filmu. Zahrala si napríklad v snímke Pytlákova schovanka po boku Oldřicha Nového. Celkovo sa objavila vo viacerých filmoch ako Baarová či Mandlová. 

Hana Vítová a Oldřich Nový
Zobraziť galériu (3)
Hana Vítová a Oldřich Nový  (Zdroj: ČS státní film)

V súkromí to už ale také žiarivé nemala. Obe jej manželstvá sa skončili rozvodom. Z toho druhého vzišla dcéra Bedřiška, ktorá sa pre ňu stala naozaj všetkým. Tá sa však zamilovala do legendárneho Jiřího Suchého z divadla Semafor.

„Bol to môj brat Jiří, kedysi nič netušiaci idol dospievajúceho dievčaťa, ktoré napríklad v jeho piesňach vysielaných v rádiu hľadalo "odkazy" určené iba jej a ktoré sa nakoniec v podivnom pohnutí mysle odhodlalo k tomu najhoršiemu,” uviedol spisovateľ a moderátor Ondřej Suchý, ktorý o Hane Vítovej napísal knihu. 

Bedřiška zúfalá z neopätovanej lásky sa rozhodla skoncovať so životom. V kúpeľni sa snažila podrezať si žily a keď jej matka neustále búchala na dvere, vybehla odtiaľ a priamo pred maminými očami vyskočila z okna. O niekoľko hodín neskôr zomrela v nemocnici. 

Samotná Hana Vítová zomrela opustená a chorá 3. marca 1987 ako 73-ročná. 

Tragédia českej herečky: Dcéra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Hana Vítová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu