Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenský režisér ulovil krásnu 16-tku: Svadba v Las Vegas!

Dušan Rapoš Zobraziť galériu (7)
Dušan Rapoš (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Láska ako hrom! Tak by sa dal charakterizovať zväzok slovenského režiséra Dušana Rapoša a krásnej Evy Vejmělkovej, medzi ktorými preskočila iskra niekedy v roku 1985. Hoci začiatky ich vzťahu neboli práve jednoduché, dnes tvoria jeden z najstabilnejších párov nášho šoubiznisu a dnešný oslávenec sa môže pochváliť nielen stále krásnou manželkou, ale aj vydarenou rodinkou.

Dušan Rapoš sa narodil 20. júna 1953 v obci Moravany, v okrese Michalovce. Jeho otec bol známy slovenský publicista Vladimír Rapoš. Vyštudoval žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Už počas štúdia pôsobil ako novinár a redaktor. Neskôr vstudoval aj réžiu na bratislavskej VŠMU. 

Dušan Rapoš
Zobraziť galériu (7)
Dušan Rapoš  (Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič)

Verejnosť ho dnes pozná najmä ako režiséra, scénaristu a hudobného skladateľa. Z jeho režisérskych úspechov možno spomenúť počiny Falošný princ, Utekajme, už ide!, Rabaka, Cinka Panna, Muzzikanti, Když draka bolí hlava, Ženská pomsta, či filmy Fontána pre Zuzanu. 

Dušan Rapoš s manželkou Evou a dcérkami pri legendárnej fontáne.
Zobraziť galériu (7)
Dušan Rapoš s manželkou Evou a dcérkami pri legendárnej fontáne.  (Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič)

Práve, keď nakrúcal prvý diel úspešnej trilógie Fontána pre Zuzanu -  v roku 1985, spoznal svoju osudovú ženu Evu Vejmělkovú. Tá mala v tom čase sladkých 16 rokov a do 32-ročného, rozvedeného dvojnásobného otca sa priam bezhlavo zamilovala. „Bola to obrovská láska. Zamilovala som sa na prvý pohľad a vôbec som nevedela, že je to režisér. Myslela som si, že to je skôr nejaký asistent,” prezradila v minulosti v rozhovore pre Korzár krásna blondínka. „Množstvo ľudí nám neverilo, nefandilo nám a akoby nám vlastne aj priali, aby sa to skončilo. Tvrdili, že vraj nám to nemôže vydržať. Ale aj cez to všetko, že som študovala v Ostrave a Dušan pracoval v Bratislave a cestoval po celom svete, sme ostali spolu a to naše partnerstvo sa ešte akoby utužilo,” dodala. 

Eva Vejmělková a Dušan Rapoš tvoria aj po rokoch harmonický pár.
Zobraziť galériu (7)
Eva Vejmělková a Dušan Rapoš tvoria aj po rokoch harmonický pár.  (Zdroj: profimedia.sk)

Dvojica spečatila svoju lásku svadbou v roku 2000 v Las Vegas. Krásna Eva porodila režisérovi dve dcéry, ktorým dali mená Rita a Tara.

FOTO: RIta a Tara sa svojím slávnym rodičom ozaj vydarili. 

Viac o téme: Dušan Rapoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu