Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krásna herečka (†32) sa Vianoc nedožila: Záhadná smrť plná otáznikov!

Brittany Murphy Zobraziť galériu (4)
Brittany Murphy (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Zomrela príliš skoro! Reč je o herečke menom Brittany Murphy, ktorá sa okrem účinkovania v mnohých filmoch a seriáloch zviditeľnila aj vzťahom s Ashtonom Kutcherom. 20. decembra 2009 obletela svet šokujúca správa. A to, že slávna blondínka vo veku 32 rokov navždy odišla z tohto sveta.

Galéria: Brittany Murphy
Brittany Murphy sa narodila 10. novembra 1977. Jej rodičia sa rozviedli, keď mala dva roky. Už od útleho detstva sa u nej prejavoval talent. Brittany od štyroch rokov cvičila spev, tanec a herectvo. Pred kamerami stála prvýkrát ako 13-ročná v seriáli Drexell Class. 

V roku 1995 si zahrala vo filme Bezmocná po boku Alicie Silverstone, o štyri roky neskôr v oscarovej dráme Narušenie. Za zmienku stojí aj pôsobenie vo filmoch 8. Mile, Medové týždne, Sin City, Opustená či seriál Fraiser. Blondínka pôsobila aj ako dabingová herečka, venovala sa spevu a párkrát si vyskúšala profesiu modelky.  

Brittany Murphy a Eminem vo filme 8 Mile.
Zobraziť galériu (4)
Brittany Murphy a Eminem vo filme 8 Mile.  (Zdroj: Universal Pictures)

Brittany Murphy a Ashton Kutcher vo filme Medové týždne.
Zobraziť galériu (4)
Brittany Murphy a Ashton Kutcher vo filme Medové týždne.  (Zdroj: 20th Century Fox)

Čo sa týka súkromia, randila napríklad s Ashtonom Kutcherom, ktorý ju napokon nechal kvôli Demi Moore. Jej osudovým mužom však bol scenárista Simon Monjack, za ktorého sa vydala v roku 2007.

Dňa 20. decembra 2009 Brittany náhle skolabovala v dome, v ktorom žila spolu s manželom a matkou. Po prijatí do nemocnice už ale bola vyhlásená za mŕtvu. Pitva bola vykonaná hneď na ďalší deň. Zlyhanie srdca spôsobené zápalom pľúc, chudokrvnosťou a väčším množstvom liekov proti bolesti bolo oficiálnou príčinou úmrtia krásnej herečky. Alkohol a drogy v jej tele neboli nájdené. Blondínkin pohreb sa konal na Štedrý deň, v prítomnosti rodiny a priateľov. Pár mesiacov po jej úmrtí našla jej matka Sharon v dome mŕtveho aj svojho zaťa. Tvrdila, že za smrť dvojice môžu toxické plesne v ich dome. Vyšetrovateľ však túto možnosť vylúčil. 

V roku 2012 si herečkin otec vyžiadal vlasy svojej dcéry a odovzdal ich na nezávislé testovanie. Na základe neho tvrdil, že Brittany bola úmyselne otrávená ťažkými kovmi, ktoré sa používali v jedoch na hlodavce. 

Brittany Murphy s manželom.
Zobraziť galériu (4)
Brittany Murphy s manželom.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Brittany Murphy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu