Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Toto je skutočný líder slávnej skupiny: Na konkurze bol pritom otrasný!

Lars Ulrich Zobraziť galériu (3)
Lars Ulrich (Zdroj: TASR)

KALIFORNIA - Najprv nasledoval rodinnú tradíciu a venoval sa tenisu. Neskôr presedlal na hudbu, konkrétne bubny. No na skúške do prvej kapely neohúril. Nakoniec to s ním však skúsili a dnes je Lars Ulrich mnohými považovaný za skutočného lídra skupiny Metallica.

Lars Ulrich sa narodil 26. decembra 1963 v Dánsku. Ako potomok tenisových hráčov Torbena a Einera Ulrichovcov sa tiež spočiatku venoval bielemu športu a nebol v ňom zlý. 

Galéria: Lars Ulrich

Po svojom prvom koncerte Deep Purple sa však začal viac zaujímať o hudbu a ako 12-ročný vymenil tenisovú raketu za bubny. Neskôr sa cez inzerát zoznámil s Jamesom Hetfieldom, ten však z neho podľa publikovaných informácií vôbec nebol nadšený. No hoci Larsovi unikal rytmus a paličky mu padali z rúk, dal mu šancu. 

Za menom kapely stojí práve Ulrich. Jeho kamarát totiž vymýšľal názvy pre heavymetalový časopis. Jednou z možností bol aj titul Metallica. Ulrich mu odporučil použiť názov Metal Mania a Metallicu si nechal pre seba. 

Lars Ulrich
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR )

Dnes je v podstate považovaný za lídra skupiny, keďže dáva najviac rozhovorov. A tiež to bol on, kto udržal členov skupiny pokope po smrti Cliffa Burtona. 

Ako uvádza portál hudba.sk, v začiatkoch boli pre skupinu typické agresívne skladby, ktoré sa niesli v rýchlych tempách. Takto vyzerali prvé albumy, ktorými si získali fanúšikov, avšak v médiách ich hudba priestor nedostávala.

Zlom nastal vydaním albumu Master of Puppets z roku 1986, ktorý bol akými odrazovým mostíkom k sláve. Album totiž pripravil skvelú pôdu nasledujúcemu albumu s názvom Metallica, s ktorým kapela po prvýkrát zaznamenala výborný komerčný úspech. Z neho pochádza obrovský hit Nothing Else Matters. Zjemnenie štýlu sa teda postaralo o priazeň rádií.

Skupina Metallica
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Miguel Villagran/File)

Larsovi Ulrichovi v roku 2017 udelili rytiersky titul. Hudobník je teraz nositeľom vysokého dánskeho štátneho vyznamenania - Rádu Dannebrog, ktorý založil v roku 1671 kráľ Kristián V. Titul Ulrichovi udelili za prínos v umeleckej oblasti, uviedla agentúra DPA.

Viac o téme: Lars Ulrich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu