Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Samovražda?! Bývalý slovenský hokejista zomrel za nevyjasnených okolností

Dušan Pašek Zobraziť galériu (6)
Dušan Pašek (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nemal ešte ani 40 rokov, keď ho našli mŕtveho v jeho kancelárii. Bývalý hokejista Dušan Pašek bol objavený s prestrelenou hlavou a okolo jeho smrti sa vynáralo mnoho otáznikov. Záhadné úmrtie nakoniec vyšetrovatelia označili za samovraždu.

Niekdajší prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja, prezident HC Slovan Harvard Bratislava a bývalý hokejový reprezentant Dušan Pašek sa narodil 7. septembra 1960 v Bratislave.

Hokej začal hrávať v roku 1969 v mužstve BEZ Bratislava, v roku 1972 prestúpil do Slovana CHZJD Bratislava, s ktorým v sezóne 1978/1979 získal titul federálneho majstra. Okrem toho obliekal aj dresy zahraničných klubov - Minnesota North Stars (v NHL odohral 48 zápasov, v ktorých strelil 4 góly a mal 10 asistencií), HC Lugano, Ambri Piotta a Assiago.

Samovražda?! Bývalý slovenský hokejista
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Česko-Slovensko reprezentoval 108-krát a strelil zaň 28 gólov. Štartoval na ZOH 1984 v Sarajeve (2. miesto a strieborná medaila), na ZOH 1988 v Calgary (6. miesto), ale aj na troch majstrovstvách sveta - 1982 (2. miesto - strieborná medaila), 1983 (2. miesto - strieborná medaila) a 1985 (1. miesto - majster sveta).

Po skončení aktívnej kariéry sa v roku 1993 stal generálnym manažérom Slovenského zväzu ľadového hokeja a reprezentácie. Bol členom Slovenského olympijského výboru, prezidentom HC Slovan Harvard Bratislava a od decembra 1997 prezidentom SZĽH. Zomrel 14. marca 1998 za doteraz nevyjasnených okolností.

Samovražda?! Bývalý slovenský hokejista
Zobraziť galériu (6)

Pašeka našli s prestrelenou hlavou a okolo prípadu bolo veľa otáznikov. Nakoniec bola jeho smrť označená za samovraždu. Jeho rodina sa proti tejto verzii ohradila, neverila jej alebo nechcela veriť. 

Samovražda?! Bývalý slovenský hokejista
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Dušan Pašek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu