Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kedysi markizácky šašo a dnes... Je z neho politik!

Jožo Pročko Zobraziť galériu (3)
Jožo Pročko (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Pred 20 rokmi sa Jožo Pročko stal všeobecne známym, keď začal pôsobiť v Markíze. Mal svoj typický spôsob moderovania a humoru, za čo ho jedni milovali a iní neznášali. Dnes je však už z televízneho zabávača politik, ktorý bude s najväčšou pravdepodobnosťou súčasťou novej vlády.

Jožo Pročko sa narodil 13. marca 1965. Študoval na Fakulte telesnej výchovy a športu, neskôr pridal aj VŠMU. Okrem moderovania sa venoval aj herectvu, najmä v divadle. 

Galéria: Jožo Pročko - zo zabávača politik

Ako zabávač začínal vo VTV, potom pôsobil v STV. Časy najväčšej slávy ale zažil v Markíze. Odštartoval to v roku 2000 programom Jožo Pročko pokúša. Neskôr robil napríklad nachytávkovú reláciu Je to možné?!, spevácku šou Slávici na ulici a napokon súťažno-zábavnú šou Nebo, peklo, Pročko. Na Jojke účinkoval v Nikdy nehovor nikdy.

Kedysi markizácky šašo a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Z obrazoviek zmizol približne pred 12 rokmi, odvtedy sa objavoval sporadicky ako hosť v rôznych reláciách alebo moderoval nejaké galavečery. V posledných rokoch sa často vyjadroval k politickej situácii na Slovensku, až nakoniec tento rok kandidoval v parlamentných voľbách za hnutie OĽaNO. 

Keďže práve toto hnutie získalo od voličov najväčšiu podporu, ak nezlyhajú rokovania s ďalšími stranami, práve ono bude základom budúcej vlády. Nech už sa ale situácia vyvinie akokoľvek, miesto v Národnej rade SR má Pročko isté. 

Kedysi markizácky šašo a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/msz)

Viac o téme: Jožo Pročko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu