Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenský herec je tretíkrát ženatý: Čím ďalej, tým mladšia manželka

Pavol Topoľský Zobraziť galériu (10)
Pavol Topoľský (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Herec Pavol Topoľský má štyri dcéry a vnučku, ktorá je o pol roka staršia ako jeho najmladšia dcéra. Mladšie deti má s bývalou tanečnicou Marikou, ktorá je od neho o 20 rokov mladšia. Pri aktuálnej manželke Vierke je rozdiel až 27 rokov.

Pavol Topoľský sa narodil 14. marca 1961. Chcel byť pilotom či rušňovodičom, neskôr ho zaujímala medicína, no stal sa hercom. "Ako štrnásťročného ma vybrali na kastingu v bývalom Gottwaldove do hlavnej detskej úlohy a odvtedy sa to so mnou nejako vlieklo," prezradil. 

Slovenský herec je tretíkrát
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Svoj talent potom rozvíjal štúdiom na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) pod vedením Mikuláša Hubu. Po absolvovaní VŠMU nastúpil do činohry bratislavskej Novej scény. Na jej doskách účinkoval napríklad v muzikáli o legendárnom Jánošíkovi Na skle maľované, vo West Side Story, v bláznivej komédii britského dramatika Raya Conneya Všetko sa posralo alebo v úspešných tituloch Ôsmy svetadiel a Cigáni idú do neba. Hosťoval v bratislavských divadlách West aj v Štúdiu L+S.

Pavol Topoľský sa uplatnil aj v televíznej tvorbe. Zahral si v niekoľkých televíznych snímkach vrátane filmov Anička Jurkovičová (1983), Synovec strýkom (1988), Chodník cez Dunaj (1989) alebo V zajatí lásky (1997). V roku 2009 sa objavil v úspešnej slovenskej vojnovej dráme Nedodržaný sľub. Zarezonoval tiež ako sympatický podomový opravár Cinege v populárnom seriáli Panelák (2008). Na Markíze účinkoval aj v šou Tvoja tvár znie povedome. 

Slovenský herec je tretíkrát
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TV JOJ)


Vďaka bohatému hlasovému prejavu je vyhľadávaným dabingovým hercom. V mnohých filmoch prepožičal svoj hlas Eddiemu Murphymu, Jackovi Nicholsonovi, daboval aj Cliffa Barnesa v kultovom americkom seriáli Dallas či Frasiera Cranea v prvej sérii seriálu Frasier (1993).

V súkromí je tretí raz ženatý. Prvýkrát vliezol do chomúta ešte počas vysokej školy a už ako 22-ročný sa stal otcom. S prvou manželkou má dcéry Luciu a Rebeku. V roku 2007 si vzall o 20 rokov mladšiu tanečnicu Mariku Hadovú, s ktorou má dcéry Kristínu a Karolínu. 

To, že manželstvo nevydržalo, sa prevalilo v roku 2016, keď prišiel do spoločnosti s tanečnicou Vierkou Bielikovou mladšou o 27 rokov. V tom čase pre Topky povedal, že je rozvedený už dva či tri roky. A v deň jeho minuloročných narodenín sa prevalilo, že sú už nejaký ten čas manželmi. 

Slovenský herec je tretíkrát
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Pavol Topoľský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu