Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Huslista Filip Jančík prinesie sériu exkluzívnych vianočných koncertov. Bude aj v tvojom meste?

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Filip Jančík)

Na najkrajšie obdobie roka sa už niekoľko týždňov usilovne pripravujú umelci z rôznych kútov sveta. Výnimkou nie je ani slovenský huslista Filip Jančík (31), ktorý si pre fanúšikov pripravil krásny hudobný darček.

Filipa Jančíka netreba verejnosti extra predstavovať. O svojom talente v minulosti presvedčil aj divákov ďaleko za hranicami Slovenska. Miestom jeho koncertovania sa stali prestížne európske sály či arabského sveta.. Filip sa môže pochváliť dvojnásobným pozvaním do Kuvajtského národného divadla, vystúpením v Dánskom národnom rozhlase, ako aj koncertovaním s hviezdnou Avril Lavigne v rámci otváracieho ceremoniálu Špeciálnych olympijských hier.

Pripomeňme si tiež jeho nezabudnuteľné vystúpenie na Expo Dubaj 2020. Filipov talent ocenil počas svojho života aj maestro Karel Gott. V prvých radách počas Filipových vystúpení dodnes vídať opernú legendu Petra Dvorského, ale i obľúbeného YouTubera Davida Dobríka.

Huslista Filip Jančík prinesie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Filip Jančík)

Patent na úspech

Po mimoriadnom triumfe jeho ostatných projektov, keď sa predstavil publiku v rôznych podobách - či už beznádejne vypredanými koncertami na Bratislavskom hrade, šou pod panelákovými oknami počas pandémie, akustickými koncertmi filmovej hudby i dychvyrážajúcou koncertnou premiérou na Dunaji, sa náš najznámejší huslista Filip Jančík rozhodol opäť potešiť zástupy verných fanúšikov. Aj tento rok vyrazí na v poradí štvrté kolo akustického filmového turné po Slovensku. To sa bude niesť v znamení dokonalých Vianoc.

„Vianočné koncerty sú pre mňa príjemným spestrením môjho tradičného repertoáru. Je to milá zmena z môjho celoročného stereotypu, avšak o to viac si tieto vystúpenia po náročnej i dlhej príprave užívam. Teší ma, že moja ponuka vianočných koncertov každý rok stúpa a spolu s mojím tímom máme možnosť priniesť náš malý hudobný kúsok Vianoc medzi ľudí po celom Slovensku,“ netají radosť z nadchádzajúcich týždňov Filip. Niet divu, že sa prispôsobil dopytu a do zoznamu koncertných miest pridáva neustále nové zastávky. Tento rok ich pre veľký dopyt divákov bude až šestnásť! 

Huslista Filip Jančík prinesie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Filip Jančík)

Na svoje si prídu dospelí i deti

A na čo sa môžu jeho priaznivci tešiť? Poteší ich z veľkej časti nový repertoár, kde svoje miesto nájdu i znelky československých filmov aj rozprávok, ktoré diváci milujú už celé desaťročia. No nebude chýbať ani špeciálny aranžmán z filmu Perinbaba, Pyšná princezná či Tri oriešky pre popolušku.

Filip neostane nič dlžný svojej povesti a fanúšikom prinesie takisto svetovú filmovú hudbu, ktorá k jeho koncertom prirodzene patrí. Počas jeho, do detailov prepracovanej šou, samozrejme zaznejú i skladby, akými sú Piráti z Karibiku, soundtrack z filmu Gladiátor, Forest Gump, Pán Prsteňov či seriálu Game of Thrones. Deti zas poteší pesničkami z Disney rozprávok, vrátane obľúbenej Frozen.

Huslista Filip Jančík prinesie
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Filip Jančík)

Svetová hudobná posila

Zostava, ktorá bude Filipa sprevádzať počas vianočného turné po Slovensku, má desať členov a mnohí z nich pricestujú kvôli tejto príležitosti zo zahraničia. Ako je o Filipovi veľmi dobre známe a zvykom, rád sa obklopuje tými najskúsenejšími profíkmi. Špecialitou tohtoročného vianočného turné bude zastávka v bratislavskej Starej tržnici, kde Jančík odohrá Akustický večer filmovej hudby 28.12.2023.

“Napriek tomu, že odohrám i piesne, ktoré sú z mojich šou dobre známe, vždy do nich pridávam aj čosi nové, o čo sa chcem s ľuďmi podeliť,“ uzatvára Filip, ktorý sa po vianočnej šnúre plánuje ihneď vrhnúť do nových projektov. Veď v jeho prípade sme si zvykli, že kreativita, akou disponuje, je zárukou nových, čoraz odvážnejších konceptuálnych projektov, ktoré nemajú na Slovensku obdobu.

Vstupenky na všetky vianočné koncerty kúpite exkluzívne na Predpredaj.sk.

Zoznam vianočných koncertov:

Piešťany – 1. 12. 2023

Trnava – 2. 12. 2023

Ružomberok – 4. 12. 2023

Nové Zámky – 5. 12. 2023

Nitra – 6. 12. 2023

Martin – 9. 12. 2023

Spišská Nová Ves – 10. 12. 2023

Košice – 11. 12. 2023

Poprad – 14. 12. 2023

Prešov – 15. 12. 2023

Lučenec – 16. 12. 2023

Žilina – 17. 12. 2023

Zvolen – 18. 12. 2023

Trenčín – 19. 12. 2023

Skalica – 20. 12. 2023

Bratislava – 28. 12. 2023
 

Pre fanúšikov, ktorí sú v jeho vernostnom “klube” pripravuje počas turné prekvapenia.
Staň sa verným fanúšikom na www.filipjancik.com/vianoce
Pre viac info sledujte Filipa Jančíka na Instagrame či Facebooku.
 

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu