Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vianočné turné Filipa Jančíka začína! Huslista predstaví novú skladbu i vzácny suvenír

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Archív Filipa Jančíka)

BRATISLAVA - Pre fanúšikov Filipa Jančíka (31) dnes konečne nastáva dlhoočakávaný večer. Náš najznámejší huslista totiž štartuje sériu veľkolepých vianočných koncertov! Na najkrajšie obdobie roka sa Filip spolu so svetovými umelcami pripravoval niekoľko mesiacov a svojim priaznivcom, ako už býva u neho zvykom, prinesie mimoriadny hudobný zážitok.

Súčasťou Vianočného turné 2023 bude aj predstavenie novej skladby, ktorej gro tvorí básnička s textom o Filipovi Jančíkovi z pera známeho spisovateľa Daniela Heviera. Ten chcel vyzdvihnúť kvality svojho obľúbeného huslistu práve týmto spôsobom. Na takmer dve desiatky koncertov sa pre viacero noviniek teší i samotný Filip: „Vianočné koncerty sú pre mňa jednoznačne spestrením môjho tradičného repertoáru. Je to vzácne vyrušenie zo zabehnutých koľají a ja si ho veľmi užívam. Teší ma, že moja ponuka vianočných koncertov každý rok stúpa a s mojím tímom máme možnosť priniesť kúsok Vianoc medzi ľudí po celom Slovensku,“ netajil radosť ani pár dní pred začiatkom turné. Pre mimoriadny záujem o jeho dokonalé Vianoce pridal do zoznamu plánovaných koncertných miest aj pár nových zastávok. Tento rok ich bude až šestnásť!

Vianočné turné Filipa Jančíka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archív Filipa Jančíka)

Známe skladby v osobitnej úprave

A na čo sa môžu Filipovi priaznivci tešiť? Poteší ich z veľkej časti nový repertoár, kde svoje miesto nájdu i znelky československých filmov aj rozprávok, ktoré diváci milujú celé desaťročia. No nebude chýbať ani špeciálny aranžmán z filmu Perinbaba, Pyšná princezná či Tri oriešky pre Popolušku.

Filip prinesie fanúšikom aj svetovú filmovú hudbu, ktorá k jeho koncertom neodmysliteľne patrí. Počas jeho šou samozrejme zaznejú aj skladby, akými sú Piráti z Karibiku, soundtrack z filmu Gladiátor, Forest Gump, Pán Prsteňov či seriálu Game of Thrones. Deti zas poteší pesničkami z Disney rozprávok, vrátane obľúbenej Frozen.

Vianočné turné Filipa Jančíka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archív Filipa Jančíka)

Atmosféra koncertov v obývačke

Filip Jančík prichádza tiež s originálnou novinkou, tá však poteší iba obmedzený počet fanúšikov. Viac hovorí on sám: „Chcel som, aby si ľudia mohli pripomenúť atmosféru koncertu aj dlhšie po jeho skončení, už v pohodlí domova. To im umožní moja vianočná sviečka z prírodného sójového vosku a esenciálnych olejov. Pre divákov bude k dispozícii v limitovanom množstve - v rámci celého turné v 150 kusoch. Verím, že novým majiteľom urobia radosť.“

Špičkoví hudobníci z celého sveta

Pripomeňme si, že zostava, ktorá bude Filipa sprevádzať počas vianočného turné po Slovensku, má desať členov a mnohí z nich k nám pricestujú zo zahraničia. Filip Jančík je známy tým, že sa zvykne obklopovať len najtalentovanejšími hudobníkmi a ani jeho nadchádzajúce koncerty nie sú výnimkou. Čerešničkou tohtoročného vianočného turné má byť zastávka v bratislavskej Starej tržnici, kde huslista odohrá Akustický večer filmovej hudby 28.12.2023.

Pre viac informácií sledujte Filipa Jančíka na Instagrame i na Facebooku.

Zoznam koncertov a lístky na ne nájdete na Predpredaj.sk

Viac o téme: Filip Jančík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu