Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jeden z najkrajších MTB maratónov na Slovensku sa bude konať už 5. júna! Na čo sa môžete tešiť?

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: BikeFest)

Najväčší bicyklový festival na Slovensku, Birell BikeFest bude prebiehať prvý júnový víkend, 3. až 5. júna 2022 vo Freeride Bikeparku Kálnica a prinesie so sebou atraktívny program určený pre cyklistov aj divákov. Jeho neodmysliteľnou súčasťou je obľúbený MTB maratón. Čo tento rok prinesie?

Základné informácie

Dátum: nedeľa, 5. jún 2022

Čas: 10.00 hod.

Štartovné: 20 € pri registrácii online (do 1. júna), 30 € na mieste, deti do 16 rokov štartujú zadarmo

Online registrácia: registrovať sa môžete na tomto linku

Kross BikeFest Maratón je považovaný za jeden z najkrajších MTB maratónov na Slovensku a po niekoľkých rokoch bude prebiehať na úplne nových trasách. Účastníci si opäť užijú krásne prostredie Považského Inovca, uvidia aj staré známe miesta, no objavia ich z úplne iných smerov.

Tešiť sa môžu aj na nové atraktívne lokality – trasa maratónu totiž prepája podhorie Považského Inovca s hrebeňom a aj ikonickou rozhľadňou na Panskej Javorine. Organizátori na trati ponechali aj obľúbené singletrackové úseky v záverečnej fáze maratónu. Kross BikeFest Maratón je obľúbenou disciplínou najväčšieho bicyklového festivalu na Slovensku a každoročne sa ho zúčastňujú stovky pretekárov všetkých vekových kategórií.

Jeden z najkrajších MTB maratónov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: BikeFest)

Vďaka trom okruhom si prídu na svoje všetci milovníci horskej cyklistiky

Už tradične organizátori pripravujú pre pretekárov tri okruhy:

  • Veľký okruh s dĺžkou 49,3 km a prevýšením 1 595 metrov,
  • Stredný okruh s dĺžkou 34,5 km a prevýšením 1 130 metrov,
  • Športový rodinný okruh s dĺžkou 7,2 km a prevýšením 190 metrov.

 

Na Veľkom a Strednom okruhu budú mať súťažiaci k dispozícii občerstvovacie stanice a na bezpečnosť budú dohliadať záchranári a servisáci.

Jeden z najkrajších MTB maratónov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: BikeFest)

Kross BikeFest Maratón je ako stvorený aj pre pretekárov na elektrobicykloch

Ako aj po minulé roky si na maratóne môžu zasúťažiť pretekári na elektrobicykloch v dvoch kategóriách. Pokiaľ sa prihlásia do kategórie PEDELEC, musí maximálny nominálny výkon ich elektrobicykla byť 250 W a motor vybavený obmedzovačom rýchlosti na 25 km/h. Tie elektrobicykle, ktoré nespĺňajú túto normu štartujú v kategórii OPEN.

Pri online registrácii na preteky ušetríte 33 %

Registrovať sa na maratón môžete online za zvýhodnenú cenu 20 € do 1. júna alebo na mieste v deň pretekov do 9.30 hod. za 30 €. Okrem štartového čísla získate štartovací balíček v hodnote 10 €, ako aj občerstvenie po dojazde do cieľa.

Registrovať sa online môžete na tomto linku.

Pre všetkých účastníkov Kross BikeFest Maratónu je parkovanie zadarmo cca 300 m od štartu. Parkovanie v areáli bikeparku je umožnené len návštevníkom s bicyklami. Diváci bez bicyklov môžu parkovať na záchytných parkoviskách, odkiaľ bude zabezpečená kyvadlová doprava.

Jeden z najkrajších MTB maratónov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: BikeFest)

Birell BikeFest 2022 s viacerými novinkami

Okrem MTB maratónu sa návštevníci BikeFestu môžu tešiť na fantastický program. Opäť bude jeho súčasťou svetový pohár v horskej cyklistike v kategórii slopestyle a po prvýkrát do Kálnice zavítajú svetoví jazdci nielen z Európy, ale aj z Austrálie, USA a Kanady. Okrem toho budú v tejto disciplíne po prvýkrát štartovať ženy vo vlastnej kategórii.

Návštevníci sa tiež môžu tešiť aj na ďalšie divácky atraktívne disciplíny, ako je pumptrack, nočný dual slalom, či ďalšia novinka – whip off contest. V neposlednom rade sa na BikeFest vráti detská zóna a večerné párty.

Organizátori sa na vás tešia prvý júnový víkend; od 3. do 5. júna 2022 vo Freeride Bikeparku Kálnica. Všetky potrebné informácie o jedinom podujatí tohto druhu na Slovensku nájdete na webovej stránke www.bikefest.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu