Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Početné koalície nie sú alternatíva voči Smeru, vzniknúť by mala jednotná sila, tvrdí Procházka

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Mnohopočetné pravicové koalície nie sú alternatívou voči Smeru-SD. Napravo by mala vzniknúť jednotná sila, ktorá nebude len protiváhou socialistom, ale bude schopná reálne vyhrávať voľby. Myslí si to predseda mimoparlamentnej strany #Sieť Radoslav Procházka, ktorý si chce v budúcoročných parlamentných voľbách vypýtať mandát aj na zjednotenie pravice. Nazdáva sa, že takýto blok by mohol vzniknúť už v polovici nového volebného obdobia.

"Pýtame si mandát aj na vytvorenie jedného spoločného, silného veľkého klubu s perspektívou zlučovacieho snemu do polovice volebného obdobia pre tých, pre ktorých ochrana strednej vrstvy a fungujúci štát budú kriteriálnou domácou úlohou, ktorú treba zvládnuť," povedal na dnešnom diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub Procházka.

Myslí si, že stredopravý volič by si tiež rád doprial pocit reálneho víťazstva. "Reálnej sily, na ktorú sa môže spoľahnúť, že ho nezradí," uviedol. Procházka nevidí systémové prekážky, prečo by nemohol pravicový blok vzniknúť. "Naľavo jednotné velenie majú. Prečo by to nemohlo byť aj napravo? Keď sa to podarilo dnešnému premiérovi, prečo by sa to nemohlo podariť mne alebo niekomu inému? Veď to nemusí byť nasilu," poznamenal.

Procházka nehovorí, že sa teraz všetci od stredu napravo musia spojiť pod jednu strechu. Hovorí skôr o tých, pre ktorých je kľúčové pomôcť strednej vrstve. Je presvedčený, že dopyt po silnej strane napravo od stredu tu je. Nazdáva sa, že aj v politických stranách sú dnes ľudia, ktorí sa k projektu pridajú.

Viac o téme: Radoslav Procházka#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu