Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Proti nelegálnej migrácii v Maďarsku pomáha viacero zahraničných policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BUDAPEŠŤ - Maďarským policajtom pomáha potláčať ilegálnu migráciu aj 42 zahraničných policajných dôstojníkov, informovalo dnes Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK).

ORFK pre agentúru MTI potvrdilo, že v rámci operácie Európskej agentúry pre riadenie operačnej spolupráce na vonkajších hraniciach členských štátov EÚ (Frontex) očakávajú v polovici augusta väčšie množstvo nemeckých policajných dôstojníkov, ktorí budú slúžiť v Maďarsku jeden mesiac. Ich presný počet zatiaľ nie je známy. Podľa maďarskej polície teraz slúžia v Maďarsku dvaja dôstojníci nemeckej polície.

Operácie Frontexu prebiehajú v Maďarsku priebežne a v rámci nich prichádzajú aj zahraniční dôstojníci. Od začiatku roka ich prišlo do Maďarska už 151. V týchto dňoch pomáha maďarskej polícii 42 zahraničných dôstojníkov, z nich 22 prišlo z Rakúska, ďalší z Rumunska, Bulharska, Fínska, Poľska, Talianska a zo Srbska. Mimo operácií Frontexu na základe dvojstranných dohôd v Báčsko-malokumánskej župe pomáha strážiť srbsko-maďarský úsek hraníc 25 slovenských policajtov. V rámci spolupráce krajín Vyšehradskej štvorky od 1. septembra pošle posily Česko i Poľsko, informovalo ORFK.

Viac o téme: Polícia MigrantiMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu