Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodiči v Maďarsku poriadne hromžili: Policajná akcia spôsobila kolaps dopravy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

HEGYESHALOM - Kolóna čakajúcich áut v dĺžke štyroch kilometrov sa vytvorila dnes okolo poludnia na maďarskej diaľnici M1 smerom do Rakúska pred hraničným priechodom Hegyeshalom. Dôvodom zdržania boli kontroly rakúskych policajtov, ktorí sa snažili odhaliť ilegálnych migrantov.

Maďarská polícia na svojej internetovej stránke police.hu vyzvala cestujúcich, ktorí smerujú do Rakúska, aby použili hraničné priechody na štátnej ceste č. 1 do Nickelsdorfu alebo obchádzali cez slovenské územie prostredníctvom hraničných priechodov Rajka-Rusovce na rýchlostnej ceste M15, prípadne cez Vámosszabadi-Medveďov, alebo aby cestovali cez Šopron.

Kolóny na tejto diaľnici sa vytvárali naposledy 8. mája; vtedy na výstupe z Maďarska dosiahla dĺžka čakajúcich áut až 13 kilometrov. Cieľom kontrol rakúskej polície je odhaliť ilegálnych migrantov a prevádzačov. Podobné kontroly robili na rakúskych hraniciach už aj koncom apríla, vtedy však nespôsobili problémy v premávke osobných vozidiel. Na diaľnici M1 sa ale vytvorila niekoľko kilometrov dlhá kolóna kamiónov.

Viac o téme: KontrolyMaďarskoRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu