Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Nechutnej bitky v Nemecku: Strážnici zaútočili na utečencov, päsťou ich bili do hlavy

Utečencov bezdôvodne napadli strážnici bezpečnostnej služby.
Utečencov bezdôvodne napadli strážnici bezpečnostnej služby. (Zdroj: YouTube)

DRÁŽĎANY – Utečenecká kríza dolieha tvrdo už aj na Nemcov. Dokazuje to aj video, ktoré zverejnili saské noviny na sociálnej sieti. Vidno na ňom mladého muža, zrejme sýrskeho utečenca, ktorý bol nútený utekať pred bezpečnostnými zložkami napriek tomu, že nič neurobil. Strážnici ho dokonca fyzicky napadli, aj keď ležal na zemi.

Bezpečnostná služba, ktorá dohliada na registráciu utečencov v Drážďanoch bez zjavného dôvodu niektorých z nich odchytila. Jeden zo zadržaných okamžite zdvihol ruky nad hlavu, aby dal najavo, že sa vzdáva. Ďalší, ktorý sa snažil strážnika presvedčiť, aby jeho kamaráta pustil, bol takisto zadržaný, potkol sa a spadol. Zvyšní utečenci na mieste sa okamžite rozhodli odísť z blízkosti incidentu.

Strážnici išli za nimi. Niektorí z utečencov skrytých za stromami sa dokonca rozbehli, muža v bielom tričku začali bezpečnostní pracovníci naháňať. Tí odvážnejší utečenci chceli mužovi pomôcť, chránili ho pred strážnikmi, ktorí aj po tom, čo spadol na zem, pristupovali k nemu agresívne. Dostal päsťou do hlavy. Šéf bezpečnostnej služby Martin Lindemann po zverejnení videa poprel cielené obťažovanie, no priznal, že „hon na muža sa nemal začať“. Dotyčných zamestnancov prepustil, ako píše denník Bild.

Viac o téme: UtečenciMigrantiNemeckoVirálne video
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu