Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Astronomické čísla: Do Burgenlandu prišlo od sobotňajšej polnoci až 16 600 utečencov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NICKELSDORF - Viac než 16 600 utečencov prišlo od polnoci zo soboty na nedeľu z Maďarska do rakúskej spolkovej krajiny Burgenland. Na hraničnom priechode Nickelsdorf zaznamenali za nedeľu príchod celkovo 10 256 ľudí, dnes tam do 06.00 h dorazilo 2400 migrantov. Informovala o tom dnes krajinská polícia rakúsku tlačovú agentúru APA.

V najbližších hodinách očakávajú v Nickelsdorfe ďalšie tisíce ľudí smerujúcich do Rakúska z Maďarska. Možným novým miestom hromadného príchodu utečencov sa medzitým stáva aj obec Heiligenkreuz im Lafnitztal, ležiaca pri maďarskej hranici v južnej časti Burgenlandu. Nasvedčuje tomu počet prichádzajúcich ľudí - pokým za celú nedeľu tam dorazilo okolo 1000 utečencov, v noci na dnes do 06.00 h už išlo o 3000 ľudí. 

Rakúska polícia nemohla poskytnúť prognózy očakávaného počtu ľudí, ktorí by mohli prísť do Heiligenkreuzu počas dňa, avšak APA citovala jej vyjadrenie o tom, že "koniec je v nedohľadne". 
V Nickelsdorfe momentálne čaká na odbavenie 2500 ľudí, zvyšní utečenci už medzitým odcestovali ďalej. Tamojšia infraštruktúra funguje podľa polície zatiaľ výborne. 

V Heiligenkreuzi podobnú infraštruktúru v súčasnosti budujú. Zberné centrá sú tam zaplnené, v priebehu dňa sa však riešenie určite nájde, konštatovali miestni predstavitelia. Na oboch miestach podľa nich prebieha všetko "pokojne a usporiadane", situácia je "pod kontrolou", píše APA. 

Viac o téme: UtečenciMigrantiBurgenland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu