Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Počet migrantov, ktorí sa pokúšajú vniknúť do Eurotunela prudko klesol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Prevádzkovateľ Eurotunela pod Lamanšským prielivom dnes oznámil, že počet migrantov, pokúšajúcich sa dostať z francúzskeho prístavného mesta Calais do Británie, prudko klesol vďaka novému oploteniu a ďalším zavedeným bezpečnostným opatreniam. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Prevádzkujúca spoločnosť Eurotunnel uviedla, že počet pokusov migrantov vojsť do tunela klesol približne na 150 za noc - čo je výrazný pokles oproti 2000 pokusom za noc z koncom júla. Britský premiér David Cameron označil nedávno prúd migrantov snažiacich sa dostať do Británie za "roj".

Cameron v sobotňajšom interview pre britskú spravodajskú stanicu BBC bránil svoju politiku obmedzenia prisťahovalectva a vyhlásil, že ilegálni migranti sa pokúšajú "vlámať" do krajiny. Povedal tiež, že Británia je jednou z "najveľkorysejších krajín" v Európe v udeľovaní azylu utečencom. Napriek tomu čelí kritike, že neprijala žiadneho z desaťtisícov migrantov, ktorí prichádzajú do Európy, najmä do Grécka a Talianska, po Stredozemnom mori.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu