Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Horor matky, ktorej Daeš utýral dcérku (10) na smrť: Vykrvácala po mučení odporným nástrojom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSUL - Teroristická organizácia Daeš využíva vo svojej svätej vojne nielen mužov, ale aj ženy, ktoré strážia jej "prísne morálne pravidlá". Ak takáto brigáda zistí, že sú porušované, neváha vinníčku potrestať mučením, ktoré vedie až k smrti. Využíva na to nástroj, ktorý sa zatína do tela obete a vytrháva jej kusy mäsa.

Daeš stupňuje barbarstvo: Ukrutným spôsobom týra ženy, nástroj im vytrháva kusy mäsa z tela

Islamistky pôsobia ako strážkyne náboženských zákonov a trestajú iné ženy, ktoré sa odvážia opovrhovať pravidlami šaríe, či už to napríklad pri dojčení, alebo pri nedostatočnom zahaľovaní sa.

Žena, identifikovaná len ako S, v rozhovore pre arabskú verziu ruského propagandistického webu Sputnik, uviedla, že 10-ročné iracké dievča menom Faten bolo potrestané za prekročenie prahu svojho domu bez sprievodu pri upratovaní.

Džihádistky dali na výber jej matke, či bude potrestaná ona, alebo jej dcéra. Matka, mysliac si, že trest bude miernejší, vybrala dcéru, no bola to veľmi zlá voľba. Po tom, čo vytiahli kovový nástroj s jedom na zuboch, zostala zdesená. Po krutom treste dievčina vykrvácala.

S tiež opísala, ako istá žena dostala 30 rán za to, že si zdvihla závoj pri kontrole tovaru na trhu. "Nikdy som sa necítila ako ľudská bytosť. Prečo to všetko čierne oblečenie? Je to ako by ma dali do vreca a zatvorili ho nado mnou, takže nemôžem ani dýchať, ani si užívať slnko," posťažovala sa S.

Viac o téme: Islamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu