Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otrasné svedectvo väzenkyne Daeš: Nútili ju robiť zverstvá iným ženám

Miyasa Hodorová Zobraziť galériu (2)
Miyasa Hodorová (Zdroj: Sky News)

LONDÝN - Väzenkyňa, ktorá tvrdí, že bola donútená mučiť iné ženy podľa príkazov teroristickej organizácie Daeš, opísala brutálne bičovanie obetí za to, že na sebe nemali rukavice alebo ponožky. Miyasa Hodorová, ktorú chytili a väznili dva roky, vo videu pre Sky News prehovorila o odporných trestoch atentátnikov na ženách, ktoré nemali zahalený každý centimeter svojej kože.

Hororová spoveď teroristu (21) z Daeš: Znásilnil som 200 žien a zabil 500 ľudí

"Nemala som žiadne skúsenosti, mojou povinnosťou bolo potrestať tie, ktoré nemali na sebe rukavice alebo ponožky alebo závoj. Bolo to okolo 50 ľudí denne. Prvýkrát mi povedali: "Musíš to urobiť". Povedala som im: "Nemôžem". Odvetili mi: "Áno, môžeš, budeš musieť," uviedla Miyasa Hodorová.

Sýrčanka, ktorá sa bála, že zomrie vo väzení, opísala aj to, ako prvýkrát mučila inú ženu. "Vstala som a začala som ju šľahať. Pri každom údere biča kričala. Odtiahla som ruku. Prišli a postavili sa tesne za mňa a povedali: "Ak to neurobíš, zbičujeme miesto toho teba."

Otrasné svedectvo väzenkyne Daeš:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Sky News)

Hodorová sa vyjadrila, že zbičovala veľa žien, počet si už ani nepamätá. "Ak nejaká vyjde na verejnosť bez závoja, použijú na ňu kliešte. Ak neodvlečú ju, tak si miesto nej vezmú manžela," dodala.

Daeš v Sýrii zriadil zvláštne brigády, ktoré sa podieľajú na vymáhaní zákonov, ktoré nastolila teroristická skupina. Bičovanie hrozí každej žene, ktorá sa voči nim previní a dievčatá sú nútené stať sa sexotrokyňami.

Daeš zaviedol podľa thesun.co.uk prísne pravidlá obliekania pre všetky ženy od puberty vyššie, ktoré musia skrývať nielen svoje telo a tvár, ale vlastne akýkoľvek kúsok kože.

Viac o téme: MučenieBičovanieIslamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu