Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Daeš znovu straší celý svet: Britániu a Európu vraj čakajú takéto útoky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

LONDÝN - Teroristické bunky takzvaného Daešu pripravujú chemický útok na Britániu pomocou látok získaných z bežne dostupných výrobkov. Informovala o tom dnes webová stránka denníka Mirror, odvolávajúc sa na tvrdenia šéfa marockého úradu pre boj s terorizmom.

Teroristi z Daeš podľa Abdalhaka Chiameho plánujú podniknúť chemický a biologický útok na Britániu a Európu. Tím marockých agentov údajne zmaril plán bunky Daeš napadnúť štyri mestá v Maroku smrtiacimi zlúčeninami, a to iba deň pred jeho plánovaným uskutočnením. 

Podľa Chiameho mohlo ísť iba o skúšku pred plánovanými útokmi v Európe. Marocký expert označil za "veľmi pravdepodobné", že sa Daeš týmto spôsobom pokúsi zaútočiť i na Britániu a ďalšie európske štáty. 

"Daeš už disponuje detskými oddielmi a vieme, že ich vo svojich táboroch cvičí na teroristické útoky v Európe," povedal Chiame. 

Daeš znovu straší celý
Zobraziť galériu (3)

Varovanie súvisí s činnosťou teroristickej bunky, voči ktorej marocké úrady zasiahli vo februári tohto roku. Členovia skupiny chceli využiť na útoky látky, ktoré sú "dostupné sú v obchodoch po celej Británii i po celej Európe," povedal marocký protiteroristický expert. 

Francúzske bezpečnostné jednotky minulý týždeň v Marseilles nacvičovali reakciu na možný chemický útok kvôli obavám z útokov na futbalový šampionát Euro 2016.

Viac o téme: Veľká BritániaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu